Söndagsvägen Ljudbok

3.7/5

Författare: Peter Englund

ljudbok

Introduktion

Söndagsvägen är skriven av Peter Englund. Uppläsaren i boken är Christoffer Svensson.

Boken ”Söndagsvägen – Berättelsen om ett mord” berättar en skrämmande historia. Året är 1965. Det hittas en ung kvinna död i sin säng. Först avfärdas det som självmord. Dock när man slår fast att hon blivit mördad blir det istället oklart hur hon hade dödats. Boken beskriver en av de mest komplicerade utredningar i Sverige.

Det blir många och oväntade vändningar i mordutredningen i Söndagsvägen ljudbok. Fallet som beskrivs väcker uppmärksamhet i hela landet, då mordutredarna fruktar en serie av mord brott. Till slut ringas gärningsmannen in, han befann hela tiden framför näsan på polisen. Den misstänkte åtalas för mord men helt oväntat frikänns i första instansen.

Söndagsvägen: Handling

Söndagsvägen ljudbok gratis börjar på ett riktigt ovanligt och intressant sätt. Det är ett märkligt fall, och en del av svensk kriminalhistoria. Eva Marianne Granell som kallades Kickan var 18 år och förlovad. Kickan hade kommit hem från semester i Spanien med sin man. Vi får följa Eva när hon ska kolla om hon fick vara in med på en sekreterarutbildning.

Hennes föräldrarna är bortresta. Pojkvännen känner sig orolig och efter ett par dagar till radhuset som ligger i Hökarängen. Det är han som fick Kickan död i hennes föräldrars säng. Först tror man att flickan tagit sitt liv men snart visar det sig vara mord. Efter utredningen kommer de fram till att mördaren har kommit in genom bakdörren, attackerade med kloroform för att söva henne och angripit henne sexuellt.

Polisen förhörde alla bekantar, vänner eller till och med deltagarna i kurset som hon gick på. Med enkla ord de flesta som Kickan Granells fick prata med under senaste tid fick vara på förhör. Det var en av de största utredningar i svenska historien.

En 25-årig man från Österrike som blivit relegerad från sin skola hemma i Wien för att ha viftat och hotat med pistol. När han blir avfärdad av sin första stora kärlek Sylvia blir gränsen nådd för honom. Han åker till Sverige, för han har hört talas om ”den svenska synden”. Dessutom är väl kvinnorna där blonda, precis som Sylvia.

Mordet som Söndagsvägen ljudbok gratis beskriver är helt skrämmande och får man att tvivla på att allt det hände i verkligheten. Tyvärr alla händelserna hände på riktigt som får en att få rysningar.

Om författaren: Peter Englund

Peter Englund är en författare utexaminerad i arkeologi, filosofi och historia som lade grunden för doktorsexamen vid Uppsala Universitetet. Han är som historiker specialiserad på Sveriges storhetstid på 1600-talet.

Hans böcker säljs i stort antal i Sverige och har översatts till många språk. Till och med den nyaste Söndagsvägen. Hittills klarade Peter att sälja imponerande 200 000 exemplar. År 2002 blev Peter Englund medlem i Svenska Akademien och sedan den 1 juni 2009 har han varit dess sekreterare.

För sina fantastiska böcker har han fått många viktiga priser och utmärkelser. Några av de framstående är Augustpriset 2013 för Ofredsår i kategorin årets svenska fackbok, Stiftelsen Selma Lagerlöfs litteraturpris 2002 eller Mårbackapriset 2018.

Några av Peters utgivna böcker är:
1988 – Poltava
1989 – Det hotade huset
1991 – Förflutenhetens landskap
1993 – Ofredsår
2015 – Stridens skönhet och sorg 1915 – första världskrigets andra år i 108 korta kapitel 2020 – Söndagsvägen