reklamlänk

Sommaren på Nornö Ljudbok

3.7/5

Författare: Jennifer Anglade Dahlberg

ljudbok

Introduktion

Sommaren på Nornö är en utmärkt berättelse skriven av Jennifer Anglade Dahlberg. Dess ljudbok version är uppläst av Rachel Mohlin och är nästan 12 timmar lång.

Så snart man börjar lyssna på Sommaren på Nornö kan man inte hoppa den här fantastiska ljudboken. Författaren berättar en lite sorglig, men väldigt engagerande historia med massa intressanta plot vridningar.

I Sommaren på Nornö kan man se hur den artonåriga tjejen Zoë Holmgren söker sin egen identitet och hanterar relationer med sin mor. Hon är ute efter att avslöja sitt förflutna och förstå vem och vad har hon missat. Kommer hon att lyckas att hitta den som hon aldrig har sett förut? Vad som kommer att hända när hennes nära och kära inser vad hon egentligen gör?

Sommaren på Nornö: Handling

Boken Sommaren på Nornö berättar en historia av Zoë Holmgren. Hon är en ung, artonårig tjej som bor med sin mor Linn och mormor Agnes. Hennes pappa är en haitisk-amerikansk soldat, men hon har aldrig fått träffa honom. Det är också något som hon har drömt om hela livet.

Huvudhandlingen äger rum på den magiska ön Nornö i Stockholms Skärgård. Det är en vacker sommar och stämningen är perfekt att sätta i perfekt ovanliga planer.

Perspektivet som Sommaren på Nornö ljudbokutspelas av växlar mellan Zoë och hennes mor Linn. Tack vare ljudboken kan man till och med lära sig om hur man borde hantera komplicerade relationer mellan förälder och barn för att inte hamna i samma situation. Det gör Sommaren på Nornö ljudbok till ett riktigt lärorikt verk.

Själva Sommaren på Nornö ljudbok gratis visar hur Zoë söker sin egen identitet. Författaren tar oss på en engagerande resa genom huvudkaraktärens liv och för att förstå vad som står bakom hennes handlingar. Äntligen börjar hon sina efterforskningar i smyg och försöker hitta sin pappa.

Å andra sidan ser vi att inte alla vill avslöja de dolda hemligheterna. Det finns något om Zoës ursprung som gör att hennes mamma är skeptisk mot efterforskningarna. Kommer hon avslöja vem hennes pappa egentligen är? Vad är det som döljer utlandssvensk, Camilla Easton?

Jennifer Anglade Dahlberg klarade att skapa en utmärkt berättelse som engagerar lyssnare på flera olika nivåer. Tack vare hennes talang kan man se äkta reaktioner från både Zoë och Linn samt observera hur de utvecklas under tiden.

Om författaren: Jennifer Anglade Dahlberg

Jennifer Anglade Dahlberg är en amerikansk författare uppvuxen i Rockland County ungefär 40 mil utanför New York. Hennes debutroman Upptown and Down publicerad 2005 var inspirerat av hennes liv som expat.

Efter över 10 år har hon släppt sin andra bok 2018, Lagging Indicators som blev enorm internationell succe. Hennes tredje bok, Sommaren på Nornö, är också hennes debut på svenska.

I privatliv har hon en svensk man och två barn. Hon delar sin tid mellan Stockholm och en ö som inspirerade henne till att skriva Sommaren på Nornö. Mer information om Jennifer Anglade Dahlberg, hennes verk och händelser som hon deltar i finns på hennes hemsida: https://www.jenniferdahlberg.com/about

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk