reklamlänk

Skamvrån Ljudbok

4.3/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Den jättepopulära författaren Sofie Sarenbrant överraskar ännu en gång. Skamvrån är den sjunde delen i serien om Emma Sköld, den bästa polisinspektören någonsin.

I Skamvrån får vi bevittna hur Emma hanterar en av de svåraste och farligaste uppgift som hon har hittills fått. Hon står inför ett antal konstiga dödsfall som i första anblick inte verkar ha någon koppling med varandra. Det är dock hennes erfarenhet och skicklighet som gör att hon hittar några spår som leder till några förvånande slutsatser.

Skamvrån ljudbok gratis är ett mycket spännande, intensiv men samtidigt sorglig berättelse som kan vara en av de bästa böckerna i serien. Sofie har till och med tagit upp några viktiga ämnen i Skamvrån ljudbok sådana som psykisk ohälsa och kommunikationsproblem.

Skamvrån: Handling

Skamvrån berättar om en rad konstiga dödsfall som i första ögonblick inte verkar ha någon koppling med varandra. En flicka ligger på spårvagnsräls och i en helt annan del av landet är det en man som i en djup grav mitt i skogen. Det värsta är att deras familjer och nära inte vet om vad som förekommer.

Kriminalinspektören Emma Sköld får i uppgift att rädda deras liv och hitta den ansvariga. Deras liv ligger nu i Emmas händer. Kommer hon att lösa fallet och förstå vad eller vem och varför står bakom handlingarna? Kommer hon att hinna att klara av utredningen?

Så fort hon börjar gräva in i fallet kommer det fram att det är mycket mer komplicerad än hon trodde i själva början. Snart blir det mer personligt och livsfarlig än hon kunde misstänka.

Det är inget konstigt att kritikerna uttalar sig så positivt om Skamvrån. Trots att den är så långt i serien om Emma klarar Sofie att leverera högst kvalitet deckare som håller spänning från första till sista minut. Med enkla ord är det en riktig bladvändare.


På ett unikt sätt spelar Sofie med verkligheten. Livliga beskrivningar och skrämmande, drastisk action gör det svårt att slita sig från lyssnandet. De realistiska reaktioner som huvudkaraktärerna har och livlig samt autentisk handling gör Skamvrån ljudbok gratis till en av bästa böcker som Sofie har skrivit någonsin.

Historien håller sig ihop och cliffhanger som byggs upp genom hela boken är så oväntad att de sista minuterna lyssnar man på med vidöppna ögon. Det som kan uppskattas är att ännu den här gången bestämde författaren att prata lite mer om psykisk ohälsa och självmord. Allt det gjorde att boken inte bara är otroligt spännande men också lärorik på många lager samtidigt.

Om författaren: Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant föddes den 4 januari 1978 i Stockholm. Genom åren har hon arbetat som frilansjournalist för olika tidningar bland annat Expressen, Friskispressen och Amelia.

Hon fick sin popularitet tack vare deckarserie om Emma Sköld som är älskad av läsare och lyssnare runt hela världen. Redan den första delen blev enorm internationell succe. Hennes böcker säljs i över 15 länder med otrolig mängd av ungefär tre miljoner exemplar.

Allt det orsakade att hon har vunnit pris för Årets svenska deckarförfattare två år i rad, 2019 och 2020. I sin serie om Emma Sköld har hon redan över 9 böcker och alla får högsta platsen på bästsäljarlistor runt om i världen. De allra populäraste böckerna i serien är Vila i frid, Visning pågår, Skamvrån och Skyddsängeln.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk