reklamlänk

Skamluvan Ljudbok

4.1/5

Författare: Ulla-Maria Andersson

ljudbok

Introduktion

Skamluvan är författaren Ulla-Maria Anderssons första roman. Hennes tre tidigare böcker är självbiografiska berättelser. Skamluvan ljudbok utspelar sig på 1860-talet och handlar om Lovisa som drömmer om ett bättre liv. Hon lämnar fattigdomen och misären på Öland för att, som så många andra, bygga upp ett nytt liv i Gävle där en enorm brand nyligen förstört hela staden.

Men i Gävle är livet inte lättare, inte i alla fall till en början. Men så blir Lovisa kär på ett oväntat sätt. Kan kärleken överleva? Skamluvan ljudbok gratis läses upp av Odile Nunes. Ljudbokens längd är 10 timmar och 3 minuter.

Skamluvan: Handling

Skamluvan ljudbok utspelar sig på 1860-talet. Den unga kvinna Lovisa på Öland och drömmer sig ständigt bort. Öland består i Lovisas ögon mest av steniga åkrar och hon är trött på stadens kontrollerande präster och karlarna som är hårda och antastar henne så fort de kommer åt.

Skamluvan ljudbok gratis beskriver hur fattigdom och misär har färgat Lovisas liv. Hennes mor är oerhört fattig och försöker sitt bästa att dölja detta medan hennes bror är fast i ett missbruk och hittas ofta liggandes i rännstenen men en tom flaska.

Så hittar Lovisa ett sätt att få ihop de pengar som krävs för att hon ska kunna ta sig bort från Öland. Hon bestämmer sig för att bygga upp ett nytt liv i Gävle. Gävle har nyligen raserats efter en stor brand och staden byggs upp på nytt. Lovisa tänker att staden är det perfekta stället att starta ett nytt liv på.

Skamluvan ljudbok gratis beskriver hur Lovisa till en början blir besviken. Arbetet är mycket hårt och kärvande och inte blir hon lämnad ifred av vare sig präster eller antastande män här heller. Men så småningom tänds ett litet hopp inom Lovisa.

Lovisa möter oväntat och plötsligt kärleken. Kärleken får henne att blomma ut och bli den kvinna hon alltid vetat att hon kan vara men orosmoln samlas. Får Lovisa behålla kärleken till slut?

Skamluvan är en intressant historisk roman om fattigdom, utsatthet och om skam men också om styrkan att bryta upp och våga drömma. En riktigt bra bok.

Om författaren: Ulla-Maria Andersson

Ulla-Maria Andersson föddes år 1956. Hon växte upp i en förort i Stockholm och blev under barndomen utsatt för sexuella övergrepp. Hon blev tidigt missbrukare och levde länge ett tungt liv, kantat av brott och missbruk. År 1991 bestämde sig Andersson för att sluta med sitt missbruk, vilket hon lyckades med. Hon utbildade sig till psykosyntesterapeut och arbetade sedan som terapeut på ett behandlingshem.

Sedan år 2016 är hon författare på heltid samtidigt som hon föreläser och drar skrivkurser. Hon debuterade som författare år 2014 med den självbiografiska boken Du skulle sagt som det var. Hon fortsätter sin egen historia i böckerna Kära Hinseberg från år 2015 och Du sjöng mig hem från år 2017.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk