Sjuksköterskan Ljudbok

3.7/5

Författare: Kristian Corfixen

ljudbok

Introduktion

Sjuksköterskan : Fallet som skakade hela Skandinavien är en prisbelönad dokumentär berättelse skriven av Kristian Corfixen.

Vinter 2015 är polisen uppringd av en sjuksköterska som misstänker att hennes kollega har medvetet dödat patienter. Hon påstår att det har hänt just ett tag sedan på nattskiftet när de arbetade tillsammans. Till slut blir den ansvariga sjuksköterskan dömd till 12 års fängelse.

I Sjuksköterskan avslöjar Kristian Corfixen hur har det gått till att den ansvariga Christina Aistrup Hansen har inte fångats på några år. För att göra saken värre kommer det fram att några vittnen hade misstankar i flera år, men ingen vågade reagera.

Hur var det möjligt att ingen har insett vad Christina gör? Finns det några bevis på att hon är skyldig? Lyssna gärna på Sjuksköterskan ljudbok gratis för att få svar på dessa och flera frågor.

Sjuksköterskan: Handling

Huvudhandlingen i Sjuksköterskan kretsar runt ett antal skrämmande dödsfallen. Det som är särskilt förfärligt är att boken baseras på verkliga händelser och är sammansatta av Kristian Corfixen som utforskade saken.

Fallet som Kristian beskriver i Sjuksköterskan är en av de mest ökända och har lämnat en djup spår i dansk historien. Men vad är det som har hänt? Sjuksköterskan berättar en historia om ingen annan en sjuksköterska som hade dödat patienterna genom att hon injicerade giftet i deras blodomlopp.

Journalisten Kristian Corfixen rekonstruerar steg för steg den natten där hela saken avslöjades.

Det var en tidigt morgon när polisen hade fått ett samtal från en person som samarbetade med den misstänkta sjuksköterskan. Personen har berättat för polisen att en av kollegorna på jobbet verkar uppföra sig konstigt och misstänker att hon är ansvarig för upprepande mord på patienterna på Nykøbing Falster sjukhus.

När utredningen började flera och flera vittnen dök upp för att bekräfta de misstankarna som polisen samlade. Det mest skrämmande är att några av vittnen har gått med sina misstankarna i flera år. Det fanns dock ingen som vågade reagera trots att massa människor tappade sina liv. Vad var de rädda för? Varför har ingen informerat polisen tidigare om de pågående handlingarna? Och vilka bevis som finns att det har faktiskt ägt rum på så länge?

Till slut blev sjuksköterskan dömd till 12 års fängelse, men när rättegången var klar polisen kunde avslöja ytterligare fakta om fallet. Kristian Corfixen fick tag i de information och presenterat det i sin Sjuksköterskan ljudbok gratis på ett spännande sätt.

Det finns inte många dokumentärer som är lika intensiva och skrämmande som Sjuksköterskan. Om man vill få veta vem som stod bakom hela saken, varför och hur klarade hon att döda människor i så många år, då Sjuksköterskan ljudbok är ett måste att gå genom.

Om författaren: Kristian Corfixen

Kristian Corfixen är en dansk journalist och författare som föddes den 28 november 1988 i Odense. Ett av hans framstående verk och en riktig internationell succe är hans dokumentär Sjuksköterskan (Sygeplejersken) som publicerades 2019. Den fick stor uppmärksamhet både i skandinaviska länderna och i hela världen.

Han har samlat många pris för sina verk både som journalist och författare. Nu för tiden arbetar han på Political Inland Editorial Board. En av de viktigaste pris som han har fått för Sjuksköterskan är FUJ förmedling pris som han fått som författaren för sin ovanliga undersökningar. Trots att Sjuksköterskan är hans debutbok har den varit på högsta platsen på bästsäljarlistor i hela världen. Det är en effekt av flera års arbete samlat i ett verk.