reklamlänk

Sista jouren Ljudbok

3.5/5

Författare: Sista jouren

ljudbok

Introduktion

Sista jouren är en underbar deckare skriven av Karin Wahlberg. Den är inte bara en intrigerande berättelse med flera intressanta karaktärer och oväntade vändningar i handlingen. Den här Sista jouren ljudbok gratis påbörjar Karins allra bästa bokserie om Claes Claesson.

Uppläsaren i Sista jouren ljudbok är Torsten Wahlund vems röst passar så perfekt till Karins stil att efter några minuter glömmer man om hans läsandet. Med Torsten som uppläsare glömmer man om verkligheten rätt efter några minuter av ljudboken.

Karins Sista jouren är en riktig ikonisk deckare. Hennes erfarenhet som läkare gör hennes beskrivningar så djupa och engagerande att Sista jouren är oerhört beroendeframkallande. Trots att Sista jouren är Karins debutbok kan man lätt märka hennes finaste skrivtalang.

Sista jouren: Handling

Sista jouren är en deckare med Claes Claesson som huvudkaraktär. Denna utmärkta bok påbörjar en serie som Karin ska fortsätta i flera år. Karin Wahlbergs debut Sista jouren ljudbok har blivit ett riktigt ikonisk verk.

Huvudhandlingen i Sista jouren ljudbok gratis kretsar runt ett konstigt dödsfall. Veronika Lundborg-Westman som arbetar i sjukhuset tar sig på väg till arbete. Det är en vacker dag med vårsolen tittande över huvuden på gator.

Helt plötsligt blir den ideala dagen förstörd i bara ett ögonblick. När hon anländer till sjukhuset hittar hon en kropp av sin livlös kollega, Maria Kaahn. Den dagen blir en mardröm för Veronika.

Det konstiga med mordet är att det knappt finns några ledtrådar på vem som mördade Maria. Trots att kriminalkommissarien Claes Claesson blir tillkallad på plats på direkten, allt pekar på att utredningen inte ska vara enkelt. Det som gör fallet själv svårare är att ingen är helt säkert att det faktiskt är ett mord. Hela scenen kunde lika väl bli en dramatisk olycka.

Flera spekulationer dyker upp samtidigt och det enda sättet att få fram sanningen är att utforska vad som hände under Marias sista timmar. Claes börjar fråga runt och ställa frågor till sig själv för att förstå vem som hade önskat att ta liv ur Maria.

Vem eller vad som står bakom det konstiga döden på sjukhuset? Var det faktiskt en tragisk olycka eller någon ville att Maria inte ska längre göra det hon gjorde? Och varför har Claes en känsla att hans liv ska snart sättas i fara? Sista jouren ljudbok svarar på alla dessa frågor och får fram svar på själv mera under lyssnandet.

Om författaren: Karin Wahlberg

Karin Wahlberg är en svensk författare och läkare bakom den fantastiska serier om Claes Claesson, Lasarettet i 50-talets Ekstad och några fristående böcker. Hon föddes den 10 oktober 1950 i Kalmar och i flera år har arbetat i Lund som gynekolog.

Hennes författarkarriär började med den utmärkta deckaren Sista jouren som hon publicerade 2011. Mellan 2011 och 2022 publicerade hon över 17 böcker och fortfarande har planer att fortsätta skrivande.

Deckare som Karin står bakom karakteriserar sig med hög detaljnivå på de medicinska beskrivningar. Man kan snabbt märka att allt som gäller saker som har att göra med medicin i Sista jouren håller sig ihop. Det gör boken väldigt trovärdig och ger flyt i handlingen.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk