Shantaram Ljudbok

4.2/5

Författare: Gregory David Roberts

ljudbok

Introduktion

Shantaram är en riktig helig gral i bokvärlden. Detta mästerverk är skrivet av australier Gregory David Roberts. Sammantaget är Shantaram en roman som det är svårt att inte lägga märke till. Den har översatts till över 40 språk och såldes i 4 miljoner exemplar vilket gör den till en internationell bästsäljare.

Författaren till Shantaram är en före detta bandit som flyttade till Indien för många år sedan för att undvika straff för de brott han begått. Han bytte namn och gömde sig i Bombay. För att återbetala för de dåliga sakerna han gjort har han öppnat en vårdklinik för de fattigaste.

Gregorys bakgrund gör Shantaram skrivet på ett relativt lättförståeligt språk och är extremt engagerande för lyssnaren. Mängden intressanta fakta, otroliga handlingar som håller i spänning gör den helt enkelt till en enastående bok. Med andra ord är den helt klart en roman som är värt att lyssna på.

Shantaram: Handling

Huvudhandling i Gregorys Shantaram ljudbok är lite svårt att förklara på grund av många trådar som pågår i bakgrunden. Berättelsen fokuserar på författarnas flykt till Indien som orsakas av att han har begått några brott i sitt moderland – Australien. Då hade han två alternativ – att flytta eller stanna och bli fångad.

Han har valt det första alternativet och det är här historien börjar. Gregory har förfalskat sitt ID och under det falska namnet flydde han till Indien. Efter att ha bosatt sig i Bombay öppnade han en vårdklinik för de fattigaste invånarna.

Men det är där historien börjar bli mer och mer intressant. Författaren visar oss vardagen i Bombay, ger oss många detaljer om den miljön han bodde i. Man får otroligt många beskrivningar som låter lyssnaren att känna stämningen i Bombay.

Det att vara ensam och utlänning i den stora staden är inte lätt vilket understryks väl i Shantaram ljudbok gratis. Han har börjat samarbeta med maffia och hjälpt dem att tvätta pengar. Vid behov hjälpte han dem också att förfalska dokument.

Spänningen ökar med varje sekund när det visar sig vem han träffade. Abdel Khader är maffiabossen som vill ta honom till Afghanistan för att förse Mujaheddin med vapen i deras krig mot Ryssland. Ett sådant förslag får man inte tacka nej till.

Vissa omständigheter gör att han sätts i det indiska fängelset där tortyr och svält blir hans nya vardag. Oväntad slump i Shantaram ljudbok gratis får honom att hitta kärleken på en av de mörkaste och ovänliga platserna på jorden.

Om författaren: Gregory David Roberts

Gregory David Roberts föddes 21 juni 1952. Hans fullständiga namn är Gregory John Peter Smith. Efter att hans äktenskap slutade blev Roberts beroende av heroin. 1978 dömdes han för väpnat rån. Två år senare flydde han från det säkraste fängelset och det gjorde honom till en av Australiens mest eftersökta brottslingar. Då bestämde han att gömma sig i Indien.

I Mumbai arbetade han som läkare i slummen och blev vän med den lokala maffian. Efter en tid han fängslades igen. Lyckligtvis överlevde han tack vare mafiachefen. 1990 fångades han igen i Frankfurt för heroinsmuggling.

Roberts återvände till fängelset efter en tid eftersom han ville komma tillbaka till sin familj. Därför gick med på att tillbringa 6 år i fängelse. Under denna tid började han skriva sin mest kända bok Shantaram.