Sapiens Ljudbok

4.4/5

Författare: Yuval Noah Harari

ljudbok

Introduktion

Sapiens skriven av historiker Yuval Noah Harari beskriver mänsklighetens historia från de gamla tider när Sapiens var bara ett av däggdjur fram till idag när vi är världens obestridda härskare. Boken är underhållande och intressant. Man kan på en gång se hur Yuval Noah Harari rör sig flytande över hela ämnet.

Sapiens ljudbok är inte bara blandning av biologi, antropologi, historia och arkeologi, men också filosofi och teologi som också spelar en viktig faktor i mänsklig bakgrund. Boken är välskriven, man får hitta flera humoristiska jämförelser och intressanta fakta som leder till „aha-upplevelser”.

Sapiens ljudbok gratis är ibland lite provocerande och häpnadsväckande. Allt det gör att boken har blivit en internationell succé beundrad av både experter i ovanstående områden och amatörer som vill lära sig lite mer om mänsklighetshistoria.

Sapiens: Handling

Sapiens – En kort historik över mänskligheten har publicerats 2015 av Yuval Noah Harari. Trots att den är hans första populärvetenskapliga bok, är den mycket lättförståelig och välskriven. Sapiens beskriver mänsklighetshistoria i utgångspunkt i de gamla tider när Sapiens var bara en av däggdjur på jorden fram till idag. Den rör sig även runt mänsklighetensframtid.

Syftet med Sapiens är att presentera vad som vi vet om vårt ursprung och det förflutna. Det vissas en enorm mängd fakta, men på samma tid är den underhållande så att man inte tappar fokus. Sapiens förklarar steg efter steg på vilket sätt mänskligheten utvecklades och beskriver noggrant de viktigaste perioderna av mänsklig historia.

Sapiens ljudbok gratis är en perfekt bok för alla som vill lära sig lite mer om mänsklighetens utveckling. Författarens skrivstil gör att boken passar för äldre och yngre. Sapiens tar lyssnaren på en spännande resa genom historia. Den understryker förmågan som människor har att föreställa sig det osynliga och lägger märke på dess konsekvenser. Man börjar förstå vikten av filosofi och kultur i samhället.

Harari klarade att skriva en fängslande bok som är både inspirerande och intressant. Den ger perspektiv på ett övertygande sätt och gör att man kan förstå konsekvenser av Homo Sapiens inverkan på jorden och det globala ekosystemet.

Sapiens gräver in i ämnet och förklarar hur världens utveckling fungerar. Den visar de moraliska, religiösa och filosofiska synpunkter och låter lyssnaren dra sina egna slutsatser. Denna bok ska vara ett framstående exempel som andra böcker handlande om historia ska följa. Sapiens beväpnar lyssnaren med massa argumenten som kan användas i ytterligare diskussioner.

Om författaren: Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari är en israelisk professor i historia. Han föddes 1976 i Israel och är författare till boken Sapiens. Han har publicerat 7 böcker och över 15 artiklar som handlar om mänsklighetens historia.

Harari är särskilt bra känd av sina lättförståeliga förklaringar kring komplexa ämnen. Hans humoristiska och lite provocerande skrivstil gör det enklare att förstå allt som han beskriver.

Hans framstående verk är Sapiens En kort historik över mänskligheten. Den har publicerats på engelska 2014 och 2015 på svenska. Boken har sålts i över 1 200 000 exemplar i världen. Den har också lagt på New York Times lista som bästsäljare i över ett år.