reklamlänk

Sångfåglar Ljudbok

4.3/5

Författare: Christy Lefteri

ljudbok

Introduktion

Sångfåglar är en vacker men sorglig berättelse skriven av Christy Lefteri. Dess originella version står under namnet Songbirds och är översatt till svenska av Nika Abiri. Trots att det är en av hennes första översättningar, är den också gjort väldigt noggrant. Man kan klart se att kvalitet av översättningen i Sångfåglar är högsta klass och avspeglar stämningen från Songbirds.

Så snart man börjar att lyssna på Sångfåglar ljudbok kommer man också märka den utmärkta rösten bakom boken. Hanna Fred Ekman som är uppläsaren i Sångfåglar ljudbok gratis har gjort ett underbart arbete och kryddat till denna utmärkta berättelse. Man får känna igen hennes röst från sådana fina ljudböcker som Mannen med lien, En enda tår, Som om jag inte borde finnas eller Spegeln.

Sångfåglar: Handling

Stämningen i Sångfåglar är en enastående upplevelse. Inte ofta får man stöta på lika intressant roman med sådana vändningar i handlingen. Den vackra berättelsen förklarar vad det egentligen betyder att flytta till andra länder för att söka frihet och känna sig som om man hamnade i ännu större fängelse snart därefter.

I Sångfåglar ljudbok gratis ser man ur flera vinklar hur livet av Petra, Nisha , Aliki och Yiannis ser ut. De vackra relationerna mellan mor och dottern samt drömmar av Yiannis som har stora mål tillsammans med Nisha.

Huvudhandlingen i Sångfåglar ljudbok kretsar runt ett mystiskt försvinnande av Nisha. Helt plötsligt kan ingen hitta henne. Det spårlösa försvinnandet blir såklart anmält till polisen, men ingen verkar bry sig om kvinnan. Polisen med enkla ord vägrar att utreda fallet.

Det var då enligt Sångfåglar när Petra tog sig an uppdraget att hitta Nisha själv. Tyvärr blir det upp till henne att återfinna kvinnan.

Under sökandet börjar Petra märka till att det finns flera kvinnor som Nisha i området och försöker att förstå att de också har sitt förflutna, drömmar och känslor. Den ögonöppnande skildringen visar kvinnorna som Nisha ur ett helt annat perspektiv. De är inte på Cypern för att de är uttråkade. De är vanliga människor som söker kärlek, frihet med egna drömmar och familjer.

Vad är det som egentligen har hänt med Nisha? Hur kommer det sig att hon försvann spårlöst? Kommer Petra att hitta kvinnan innan det är för sent? Och vad är det som Petra har lärt sig under sökandets gång? Svaren finns såklart i den fantastiska berättelsen Sångfåglar.

Om författaren: Christy Lefteri

Christy Lefteri är dotter till cypriotiska flyktingar uppvuxen i London i Storbritannien. Hon påbörjade sin författarkarriär med den fantastiska boken Biodlaren från Aleppo.

Hennes böcker karaktäriserar sig med starka, djupa beskrivningar och lärorika vändningar. De ögonöppnande handlingar som Christy presenterar bland annat i Sångfåglar stannar med lyssnaren för alltid.

Hennes skrivstil gör att man kan lätt fördjupa sig i hennes böcker. Hon vet precis vad som lockar lyssnarna och förser dem med en stor dos spänning, intressanta frågor och fängslande karismatiska karaktärer. Allt det kryddas till med den oförglömliga stämningen som man får känna redan från de första minuterna bland annat i Sångfåglar ljudbok.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk