Sagan om isfolket Ljudbok

4.3/5

Författare: Margit Sandemo

ljudbok

Introduktion

Sagan om Isfolket är en historia som utspelar sig flera hundra år tillbaka i tiden. En man vid namn Tengel går ut i natten för att sälja sin själ till djävulen och blir med detta stamfader åt Isfolket. Djävulen gav honom vinning över jorden i utbyte mot att en av hans ättlingar från varje generation lovades gå i tjänst hos djävulen för att utföra hans onda handlingar.

Tengel sålde sin själ genom att brygga och dricka en häxbrygd och grävde efter detta ner kitteln. Ingen visste var, men det sades att om man lyckades hitta och gräva upp den så skulle förbannelsen brytas. Du kan lyssna på Sagan om Isfolket ljudbok gratis och höra historien om Isfolkets kamp mot de onda och deras försök att bryta förbannelsen.

Sagan om isfolket: Handling

Sagan om Isfolket ljudbok börjar med att följa Silje Arngrimsdotter, en föräldralös flicka bara 17 år gammal som förlorat alla sina släktingar till pesten. Utan någonting kvar förutom sina två små barn tar hon sig till likbålen i Trondheim där hon träffar en man från Isfolkets ätt som hjälper henne på vägen.

Silje är bara en av många starka kvinnokaraktärer, något som den som lyssnar på Sagan om Isfolket ljudbok snabbt kommer att inse. De är sjövilda och unika, goda och onda, snälla och bestämda och tar mycket plats i sin kamp för Isfolks-ätten.

Detta är något som författaren Margit Sandemo många gånger hyllats för och hennes skildringar av kvinnor som vet sitt värde och som inte skäms för sin sexualitet (även om de på biblioteken många gånger tyckte hon borde skämmas ¬och gärna ställde böckerna längst bak på hyllan) har många gånger uppmärksammats i litterära sammanhang.

Det som sticker ut mest är såklart det övernaturliga – och det finns det gott om. Den ättling ur varje generation som föds med övernaturliga krafter får dessa för att tjäna Lucifer. Vissa väljer att kämpa emot det onda för att använda sina krafter till gott, men många går också i sin stamfaders fotspår och använder dem för ont.

Genom boken får vi lära känna en rad olika karaktärer ur ätten. Tengil den Gode är den som tillslut lyckas vända sina onda krafter till gott och sprida dem ut i världen. Kampen mot det onda genomsyrar berättelserna på resan mot att besegra Tengil den Onde och bryta förbannelsen – vad kommer hända på vägen?

Med hela 47 böcker är Sagan om Isfolket en serie som kommer att hålla dig sysselsatt under många timmar. Börja lyssna på Sagan om Isfolket idag och följ med på Margits resa då hon tar oss igenom världen i kampen mot det onda – och bekämpandet av Tengil.

Om författaren: Margit Sandemo

Margit Sandemo är en norsk författare som skrev böcker på svenska under hela sitt liv. Hennes serier innefattar förutom Sagan om Isfolket, bland annat, Kiaras Saga, Häxmästaren och De svarta riddarna. De flesta av hennes böcker innehåller ofta övernaturliga och romantiska inslag och hon har många gånger hyllats för sina starka kvinnliga karaktärer.

Margit började inte sin författarkarriär förrän vid 40 års ålder och hävdade många gånger att hon vid det tillfället redan hade 30 böcker klara i huvudet. Hon började skicka romaner till förlag men det var inte förrän hon efter två års vägran gick med på att skriva en släktserie för Bladkompaniet som tillslut Sagan om Isfolket kom till liv. Du kan lyssna på Sagan om Isfolket ljudbok gratis och påbörja historian om Tengil den Onde och hans ätt idag.