Sagan om drakens återkomst Ljudbok

4.4/5

Författare: Robert Jordan

ljudbok

Introduktion

Sagan om drakens återkomst är skriven av den amerikanska författaren Robert Jordan (originaltitel The Wheel of Time) och sträcker sig över hela fjorton böcker. Serien är starkt influerad av både europeisk och asiatisk mytologi och har tagit inspiration från både Buddism, Hinduism och Taoism.

Sagan om drakens återkomst utspelar sig i en okänd värld där tiden är cyklisk och den nuvarande tiden samtidigt också är en spegling av både dåtiden och framtiden. Detta representeras av Tidens hjul där de sju ekrarna är en tidsålder var och tillsammans väver samman människors öden med varandra. Allt som sker har också skett och kommer att ske igen, en oändlig mängd gånger – även om det inte alltid sker på samma sätt.

Sagan om drakens återkomst: Handling

När du börjar lyssna på Sagan om drakens återkomst ljudbok gratis får du följa med fårherden Rand al’Thor och hans två bästa vänner Mat och Perrin. De tvingas fly tvärs över världen då en ondskefull kraft attackerar dem i byn där de växt upp.

De tre kan inte förstå vad de ondskefulla krafterna vill dem men inser snabbt att de behöver ta sig till Tar Valor, ordens legendariska huvudsäte, för att komma till säkerhet.

Utan någon vetskap om världen eller varför de flyr, reser de genom stora städer och platser som inte liknar någonting de sett förut. På vägen träffar de Aes Sedaien Moiraine och hennes väktare Lan som utan tvekan hjälper dem vidare och skyddar dem från mer ondska. Moiraine är lika förbluffad som de tre gällande varför dessa krafter är efter dem, men hoppas finna svar när det är på plats i Tal Valor.

Till slut kommer de fram till Tal Valor och de tre vännerna får veta att de inte bara är ett gäng bybor på flykt, utan att de alla kommer att spela viktiga roller i världens framtid. Rand får veta att han är Draken återfödd men vill till en början inte acceptera det, men allt eftersom tiden går så blir det svårare och svårare att förneka det.

Genom Sagan om Drakens Återkomst ljudbok får vi följa de tre på sin väg då de följer sina öden och allt eftersom de gör ¬förändras också deras situationer och anseenden i världen. Krig, kärlek, politik, drakar – allt du kan tänkas förvänta dig av en fantasy-epos finns i Sagan om Drakens återkomst ljudbok och ju längre in i serien du kommer, desto mer av allt blir det!

Om författaren: Robert Jordan

Robert Jordan är en amerikansk författare som skrivit tre långa fantasy-serier. Förutom Sagan om Drakens Återkomst har han även skrivit Fallonserien och Conanserien – i vilken han gjort skildringar av Robert E. Howards karaktär, Conan Barbaren, som även gjorts till film med Arnold Schwarzenegger.

Robert Jordan höll på att skriva vad som skulle bli den tolfte boken i serien när han dog. Eftersom han visste han inte skulle ha tid att slutföra den lämnade han efter sig en massa anteckningar gällande bokens avslut för att någon annan skulle kunna avsluta serien.

Brandon Sanderson tog då över och slutförde Sagan om Drakens Återkomst i hela tre nya böcker som släpptes mellan 2009–2013.