Rum 213 Ljudbok

4.5/5

Författare: Ingelin Angerborn

ljudbok

Introduktion

Rum 213 skriven av Ingelin Angerborn är den första boken i serien av tre oberoende delar. I serien finns också Sal 305 och Fyr 137. Hela historien riktar sig främst till barn, men det kan också vara ett intressant lyssnande för vuxna. Tack vare engagerande språk och intressant handling är det lätt att falla i Angerborns värld.

Det är en intressant historia om tre tjejer som hamnar i rum 213. Det finns ett rykte om att rummet är hemsökt, men vem som skulle tro på sådana saker?

Det visar sig att det kan finnas mer sanning i detta än de trodde i början.

Vem stannar bakom de mystiska saker som händer? Vem är den vitklädda tjejen som ibland dyker upp för Bea? Och varför försvinner deras saker?

Rum 213 ljudbok: Handling

Rum 213 ljudbok berättar om konstiga saker som tre huvudpersonerna Meja, Bea och Elvira upplever tillsammans på kollo.

Ingelin Angerborn börjar bygga spänning från själva början. Elvira var sen med registrering till kollot, men lyckligtvis får hon den eftersökte platsen.

Boken inleds med att Elvira ska åka på kollo. Där lär hon känna de två andra tjejerna och blir kompisar med dem. Titelns Rum 213 är just det rummet som de får på kollot.

De landar tillsammans i det mystiska, hemsökta rummet. En natt visar det sig att Bea vaknar sig med ett skrik helt rädd och skakig. Flickorna försöker ta reda på vad som hände, men hon är för rädd för att tala. Slutligen säger hon att hon har sett en vitklädd tjej, ett spöke.

När tiden går inser flickorna att några saker saknas i deras rum. Det verkat att de försvinnerr under nätterna. Lite senare någon lämnar meddelanden under deras dörr. Fler och mer mystiska spöklika saker händer. Det skulle vara en drömsemester med sol och poolen, men det är inte fallet.

Historien är i slutändan intressant och engagerande för lyssnaren. Även om den riktar sig till den yngre publiken kan det också vara ett utmärkt val för vuxna.

I Rum 213 kan man hitta hela spektrum av känslor, plotvridningar och ordentligt beskriven värld. Alla dessa faktorer gör Rum 213 ljudbok gratis till en riktigt bra roman. Författaren såg strukturera boken på det sättet att den håller spänning till den sista minuten.

Eftersom det ibland är lite spökigt rekommenderas det för lyssnare som gillar mer skrämmande ljudböcker.

Om författaren: Ingelin Angerborn

Gunvor Ingelin Angerborn som tidigare var känd som Jönsson och även Aspviken föddes den 19 november 1966 i Göteborg.

Hon har älskat böcker sedan hon var ung då hennes mor var barnbibliotekarie.

År 1998 bestämde Ingelin att satsa på författarskapet. Två år senare hennes första stora bok ” Jag mötte en gång en ängel…” kom ut. Sedan dess har Angerborn över 34 böcker som riktar sig framför allt till barn.

Det är barnböcker som hon är bäst på som hon bevisar med boken Rum 213. Hennes verk är fascinerande och fängslande för både yngre och äldre, men framför allt väcker frågor som kan diskuteras med de yngre. Angerborns böcker är med enkla ord lärorika och värdefulla.