Röde orm Ljudbok

4.6/5

Författare: Frans G. Bengtsson

ljudbok

Introduktion

Röde orm skriven av Frans G. Bengtsson visar författarens skildring av hur vikingatiden såg ut. Det är en spännande roman med blodiga dueller och plundringar.

Denna ljudbok är en äventyrsroman. Huvudhandlingen utspelar sig under sen vikingatid. Tack vare Röde orm ljudbok gratis får vi känna oss som om vi verkligen var där och kunde se på dåtids verkligheten med våra egna ögon. Författaren klarade att skapa en otroligt engagerande berättelse med kärlek och hat där allt kan hända.

Bengtsson har lyckats att skriva en otroligt fängslande bok om särskilt intressant tid i den nordiska historian. Han rör sig flytande i ämnet som om han kunde se handlingen på egna ögon. Man får känna blandning av olika kulturer som huvudkaraktären tillsammans med sitt gäng träffar på sina färder. Trots att Röde orm var utgiven över 80 år sedan känns den tidlös och helt aktuell.

Röde orm: Handling

Röde orm utspelar sig huvudsakligen i de nordiska länderna men framför allt i Sverige. Författaren såg till att förse oss med en ordentlig beskrivning på området. Det får man att känna dåtids stämning.

Huvudkaraktären i Röde orm ljudbok gratis heter Orm Tosteson som är en stor och stark man. Hans mor var noga med honom eftersom hon förlorade andra söner. Hon ville inte honom på resor med andra vikingar. Men en gång händer det något dramatiskt. Orm blir bortrövad av hövding Krok med hans besättning och fick arbeta som rorsman. Det visar sig dock att han börjar att trivas på havet.

Berättelsen tar oss i en värld av rasande vikingar och blodiga dueller. Det är många platser och fascinerande personer vi får stötta på. Karaktärerna i Röde orm är välbeskrivna och håller sig ihop. Vissa gillar man mer, vissa mindre, men varje av de har sin egen ovanlig stil.

I Röde orm kan vi stötta på Toke. Han är den personen som sticker ut mest på grund av sin färgrika personlighet och humör. Toke är en fantastisk, stark krigare. Han vet vad han gör och tack vare sin erfarenhet vinner han de flesta dueller. Nästan alla fruktar honom.

Huvudhandlingen i Röde orm utspelar sig vid 1000-talet. Det är blodigt och livsfarligt miljö där död är en vardag. Röde orm ljudbok frammanar känslor som man inte skulle förvänta sig. Man får ta sig i vikingaskor och titta på dåtids verkligheten med deras ögon. Den gör att man kan själv se hur man skulle reagera på de beskrivna händelserna.

Den här ljudboken är ett perfekt förslag för alla som tycker om goda romaner oavsett om man har intresse för vikingatiden eller inte.

Om författaren: Frans G. Bengtsson

Frans Gunnar Bengtsson var en svensk författare och översättare. Han var född 4 oktober 1894 på Ramnekulla gård i Skåne och död 19 december 1954 i Ribbingsfors.

Bengtsson var otroligt bra översättare. För tolkningen av ”John Miltons Det förlorade paradiset” fick han till och med Letterstedtska priset för översättningar. Det var dock inte det enda han var bra på. Hans poesi och berättelser lever fortfarande och är väldigt populära.

Hans verk är tidlösa, den mest kända romanen han har skrivit är Röde Orm som utspelar sig under vikingatiden. Trots att Röde Orm har utgivits 1941 är den fortfarande lika fascinerande och intressant.

Om man skulle vilja hitta lite mer information om Bengtsson, kan man besöka den här webbsidan: http://www.fgb-sallskapet.org/