reklamlänk

Röd signal Ljudbok

3.9/5

Författare: Johan Brännström

ljudbok

Introduktion

Röd signal är den andra boken i serien om den berömda reporter Mikaela Sköld. Dess föregående bok heter Feber och händelserna från Röd signal äger rum ungefär två år senare. Författaren till denna framgångsrika serie är Johan Brännström, en svensk journalist, författare och programledare.

I Röd signal kan man förvänta sig av allt som bra spänningsroman består av. De oräkneliga plot vridningar, finaste, djupa karaktärer samt intensiv action. Allt det gör att Röd signal ljudbok är lika fantastisk som författarens debutbok, Feber. När man är klar, det enda frågan som kvarstår är när som kommer den nästa delen publiceras.

Trots att Johan Brännström har inte särskilt mycket erfarenhet som författare kan man lätt känna hans skicklig stil och bra flyt i boken. Han vet precis när som action behöver snabbas på och när som borde han lämna lyssnaren lite mer rum för själva tankar.

Röd signal: Handling

Eftersom Röd signal är den andra boken i serien om Mikaela Sköld slösar Johan inte någon tid för onödvändiga inledningar. Om man har precis lyssnat på eller läst Feber, kan man verkligen uppskatta hur snabbt man bli kastad mitt i huvudhandlingen. Det enda man kan förvänta sig är några förklaringar om vad som hände mellan böckerna då Röd signal ljudbok gratis äger rum ungefär två år efter den första boken.

Vi får följa med Mikaela Sköld som har flyttat ihop med sina kollega Kim. De bor tillsammans med Vanja, sin dotter och Kims son Sigge i en villa i Huddinge.

Snart efter det får vi bevittna hur polisen börjar utreda några konstiga dödsfall i området. Det börjar en serie av dödsolyckor, men mer och mer bevis tyder på att de var inga olyckor utan någon vettvilling som kastar folk framför tågen. Jakten börjar och polisen tillsammans med Mikaela kämpar mot tiden för att hitta den misstänkta.

Det viktigaste vändpunkten i utredningen blir när reportern inser att de flesta döden verkar ha något gemensamt. De alla är på något sätt kopplade till hennes artiklar på Nyhetsbyrån. Så snart det är bekräftat, kommer Mikaela och polisen att sätta en fälla för mördaren.

Trots att Röd signal ljudbok gratis är författarens andra boken i serien lyckades han att upprätthålla hög kvalitet på berättelsen. De flesta böcker kämpar med problemet att fortsättningar på framgångsrika böcker är med enkla ord sämre. Så är det inte den här gången. Både författaren och ljudbok uppläsaren, Gunilla Leining har levererat en spänning, gripande historien som man inte kan ta sig ifrån.

Om författaren: Johan Brannström

Johan Brannström föddes 1964 och är en svensk författare, journalist och programledare. År 2020 debuterade han med spänningsromanen Feber utgiven under Ordfront förlag. Ett år senare, 2021, släppte han fortsättning på den framgångsrika serien om Mikaela Sköld.

I sin karriär arbetade han huvudsakligen med media på många lager. Han fick samarbeta med Aftonbladet, Canal+ Magazine och Café. Förutom det hade han varit programledare för Popcorn i TV6.

Tack vare sin erfarenhet som manusförfattare fick han arbeta som kursledare för manusutbildningen Filmmanusskolan. Fram till idag leder han kurser angående manusskrivande.

Efter att många av hans manus hamnade i så kallad development hell bestämde han att det är dags att prova något nytt. Det var då han började på riktig överväga att skriva en bok. Snart därefter debuterade han med den framgångsrika Feber.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk