reklamlänk

Redarens son Ljudbok

4.2/5

Författare: Bente Pedersen

ljudbok

Introduktion

Redarens son är en ganska kort, men oerhört intressant och berörande historia i serien om Raija. Serien som Redarens son är del av är skriven av Bente Pedersen. Uppläsaren i både Redarens son ljudbok och andra böckerna i serien är My Holmsten.

Allt det kryddas till med den magiska översättningen av Agneta Markby som klarade att avspegla den originella stämningen. Den utmärkta blandningen av finaste översättning och fantastisk inläsning, får man att glömma om verkligheten på flera timmar. Så snart man är klar med Redarens son ljudbok gratis vill man lyssna på den nästa boken i serien.

Den magiska serien tar lyssnarna tillbaka i tiden till 1700-talets Norden. Man får följa den långa, gripande och helt beroende handlingen som sträcker sig genom flera böcker.

Redarens son: Handling

Redarens son är en del av en väldigt lång, engagerande och beroendeframkallande serie skriven av Bente Pedersen. I boken tar oss författaren över tre hundra år tillbaka i tiden för att följa Raijas liv. Författarens stil, noggranna beskrivningar och detaljnivå gör att man kan lätt föreställa sig alla de pågående handlingar i dåtidens Norden.

Hela serien består av exakt fyrtio böcker som Bente Pedersen publicerade mellan 1986 och 1994. Serien fokuserar på den finska flickan Raija som var skickat till Finnmarken för att undkomma svältdöd. Allt det orsakar själv mera intressanta ibland sorgliga händelser som får lyssnarna att lyssna på ljudböckerna med vidöppna ögon.

Historien av Raija är fullspäckad med toppar och dalar som på flera nivåer uttrycker nutidens verkligheten. Tack vare sådana historien som serien om Raija och särskilt Redarens son ljudbok gratis kan man förstå att tiden går, men vissa problem är samma som några hundra år sedan.

I Redarens son kan vi hitta allt man kan kräva av en sådan vacker roman. Vissa beskrivningar av naturen, särskilt norrskenet och landskapet får man att uppskatta den verkliga, fantastiska Norden.

Huvudhandlingen i Redarens son ljudbok precis som i de föregående delarna handlar huvudsakligen om Raija och hennes upplevelser. Den här gången får vi dock tillbringa lite mer tid med Mikhael och Olga som var fångade i en nattlig mardröm. Raija får tyvärr inte hjälpa de att fly ifrån den, så de behöver ta hand om sig själva.

Kommer Mikhael och Olga finna lösningen på problemet? Vad är det som ska hända med Raija i Redarens son? Såklart kommer dessa och själv mera otroligt intressanta frågor besvaras i Redarens son ljudbok.

Om författaren: Bente Pedersen

Bente Pedersen är en av de mest kända norska författare. Hon föddes den 22 mars 1961 i Storfjord i Norge och sedan blev bosatt i Skibotn. I sin bibliografi har hon ett riktigt imponerande antal böcker. Hittills har hon publicerat minst 120 böcker i tre av sina serier och flera som är fristående.

Några av de mest igenkända fristående romaner är Best uten ball?, Vi står han av, Mannen som fløy. De mest framgångsrika serier i hennes bibliografi är Raija, som Redarens son är del av, Tre systrar med över 60 böcker och Huset Arent med över 22 böcker.

Hennes stil och otroliga talang som presenteras i alla hennes böcker gör henne till en av de mest framgångsrika norska författare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk