reklamlänk

Profeten och idioten Ljudbok

4/5

Författare: Jonas Jonasson

ljudbok

Introduktion

Profeten och idioten är en berättelse skriven av Jonas Jonasson. Profeten och idioten ljudbok är en fenomenal början på ett storartat äventyr genom vår tid. I berättelsen åker Petra som ser sig själv som en självlärd astrofysiker och domedagsprofet (eftersom hon räknat ut att jorden snart kommer att gå under), Jonas mästerkocken och den äldre änkan Agnes på en roadtrip i en gammal husbil.

De är på väg till Rom där Jonas ska skälla upp sin äldre bror. De tre resenärerna har bråttom och ingenting blir som de tänkt sig. Profeten och idioten ljudbok gratis läses upp av Stefan Sauk. Ljudbokens längd är 12 timmar och 7 minuter lång.

Profeten och idioten: Handling

Profeten och idioten ljudbok handlar om tre personer på en roadtrip, där inget blir som de planerat. Precis som en äkta roadtrip ska vara. Bokens händelser startar på sensommaren 2011 i Sverige. Petra, som anser sig själv vara astrofysiker, självlärd sådan, har lyckats räkna ut att atmosfären kommer att kollapsa den 21 september, alltså om elva dagar.

Profeten och idioten ljudbok gratis beskriver hur domedagsprofeten Petra i en husbil på väg till Rom tillsammans med Jonas och Agnes. Jonas är mästerkock men annars måttligt begåvad, det är han som är idioten. Agnes i sin tur är en 75-årig änka som dessutom råkar vara riktigt duktig på att tjäna pengar på nätet, en riktig influenser kan man säga. Henne plockar Petra och Jonas upp någonstans på vägen.

Den omaka trion har väldigt bråttom. I den gamla husbilen trängs de, på väg till Rom där Jonas planerar att först ge sin äldre och dryga bror en örfil och därefter säga honom några välvalda ord. Precis som kan tänka sig så går inget som de planerat.

Profeten och idioten ljudbok beskriver hur trion får både den svenska polisen, Interpol och den ryska maffian efter sig. Barack Obama gör ett gästspel i historien också, han bjuds på Västerbotten ost. Trion tar i misstag över en liten bananrepublik i Indiska Oceanen också. Tråkigt blir det i alla fall inte!

Med rasande tempo och med mycket humor får lyssnaren följa med på en roadtrip genom Europa. Boken är rolig, fartfylld och lätt att ta till sig. Perfekt semesterläsning. Historien är en äventyrsberättelse som beskriver nutiden med humor och välskrivet språk.

Om författaren: Jonas Jonasson

Jonas Jonasson föddes år 1961 i Växjö. Han hette tidigare Pär-Ola Jonas Jonasson. Han är journalist och författare. Mest känd har han blivit genom den enorma framgången av hans debutbok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann från år 2010. Boken har sålts i nästan 10 miljoner exemplar och var den mest sålda boken i Sverige både år 2010 och år 2011.

Sedan dess har boken blivit filmatiserad, uppsatt som pjäs och gjorts till sällskapsspel. Jonasson har gett ut 5 romaner efter år 2010 men ingen av dessa har blivit lika stor succé som hans debutroman. Jonasson har mottagit många priser för sina verk.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk