reklamlänk

Prio ett Ljudbok

4.2/5

Författare: Emelie Schepp

ljudbok

Introduktion

Prio ett är den tredje delen i bokserien om åklagaren Jana Berzelius skriven av Emelie Schepps. Prio ett ljudbok börjar när en kvinna hittas svårt misshandlad och sargad i sin lägenhet. Ambulansföraren Philip Engström kommer först till platsen. När sedan ytterligare ett annat offer hittas kastas Philip tillbaka där allt det hemska än gång började.

När åklagaren Jana Berzelius kopplas in på fallet ser även hon obehagliga upprepningar och mönster i våldsdåden. Det som började som enstaka vansinnesdåd växer nu till betydligt större proportioner. Prio ett ljudbok gratis läses upp Katarina Ewerlöf. Ljudbokens är 12 timmar och 31 minuter lång. 

Prio ett: Handling

Prio ett ljudbok är den tredje boken i bokserien om åklagaren Jana Berzelius i Norrköping. Serien är skriven av Emelie Schepps. Likadant som de två tidigare böckerna i serien är tempot högt redan från första sidan. Bokens händelser får sin början när nödcentralen får ett alarm om en skadad kvinna.

Prio ett ljudbok gratis beskriver hur ambulanssjuksköterskan Philip Engström är den första på plats i kvinnans lägenhet. Väl på plats hittar han den svårt skadade kvinnan. Kvinnans händer är avskurna och trots Engströms ihärdiga försök att rädda livet på kvinnan, avlider hon av sina skador.

Först avskrivs händelsen som en engångsföreteelse men snart hittas ett nytt offer. Det går upp för åklagaren Jana Berzelius, kriminalinspektören Mia Blom och kriminalkommissarien Henrik Lavin att någon är ute efter hämnd och att de har en galen seriemördare att hitta. De tre kollegorna beslutar sig för att till alla pris få fram sanningen.

Prio ett ljudbok berättar om hur Jana tycks ha förlorat sin grund i och med att hennes mor avlider. Den något avskärmade och kalla åklagaren döljer ett mörkt förflutet som även i denna bok tycks komma i fatt henne när hon blir uppsökt av en person hon helst undviker. Denna gång vill personen i fråga att Jana ska bryta lagen.

Handlingen i Prio ett är som ett snabbspolat pussel. Handlingen går snabb framåt, den är detaljrik men trots detta hänger och håller historien ihop och bildar en inte så vacker bild av kriminalitet och mord. Boken är olidligt spännande och svår att lägga ifrån sig.

Om författaren: Emelie Schepp

Emelie Schepp föddes i Sverige, närmare bestämt i Motala, år 1979. Schepp är idag författare på heltid, hon har blivit både prisbelönad och känd som kriminalförfattare. Innan sin karriär som författare arbetade hon bland annat inom reklam som projektledare. Numera bor Schepp i Norrköping tillsammans med sin familj, i samma stad som händelserna i hennes böcker om åklagaren Jana Berzelius utspelar sig.

Schepp debuterade genom eget förlag år 2013 med boken Märkta för livet. Böckerna om Jana har blivit översatta till 30 språk och har sålts mer än i 2,5 miljoner exemplar. Schepp har utnämnts till årets deckarförfattare flera gånger.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk