Pojken som kallades det Ljudbok

4.4/5

Författare: Dave Pelzer

ljudbok

Introduktion

Pojken som kallades det är en självbiografisk berättelse skriven av Dave Pelzer. Boken kom ut 1995 och redan då har blivit väldigt populär. Den beskriver våld och misshandel som författaren utsättes för när han har en liten pojk.

Pelzers mor var psykiskt sjuk och alkoholiserad. Hon plågade Dave på många förfärliga sätt innan socialtjänsten märkte problemet. Det sägs att Pelzers historia är en av Kalifornias värsta barnmisshandelfall.

Nu när han är vuxen, berättar han sin historia i Pojken som kallades det. Den är både sorgligt och skrämmande, men på sitt sätt väldigt intressant.

Pojken som kallades det ljudbok är den första boken i serien. De resterande är pojken som inte fanns och pojken som överle

Pojken som kallades det: Handling

Pojken som kallades det av Dave Pelzer berättar en sorglig historia om ett barn. Titelns pojke är i själva verket författaren som kämpar förr att överleva. Vi bevittnar hans morförvandling från en älskad mor till ett mönster som utsätter pojken för psykiska tortyr. Det beskrivs perfekt av ett följande citat från boken: “Nu är du min helt och hållet. Stackars dig som inte längre har någon pappa som kan beskydda dig”.

I Pojken som kallades det ljudbok gratis får vi se hur Pelzers och hans syskons liv förändrades till helvete. Berättelsen är utan tvekan dramatiskt. Alla detaljerade beskrivningar bildade vad som hände hemma hos de. Det är hade varit fruktansvärt om man var utsätt för sådana händelser som vuxen människa och de var bara barn.

Att man kan betrakta sina egna barn på det sättet som Daves mor gjorde är helt oförståeligt. Det blir själv mer dramatiskt när man inser att det hände i mitten av ett välutvecklat land och stat. Pelzers upplevelser som han beskriver i Pojken som kallades det är ibland svåra att föreställa sig. Allt det gör att man är glad över Pelzers framgångsrik framtid och stark personlighet som låt honom gå genom detta helvete.

Boken är berörande på alla möjliga sätt och viss. Berättelsen håller sig ihop, är spännande och häpnadsväckande. Spänningen håller hela vägen tills man är klar med den.

Detta verk gör att man börjar se på världen och särskilt misshandel från ett annat perspektiv. Barn som är utsätta för sådana saker ska veta att det finns hjälp tillgänglig. Och det är vuxna som ansvarar för det.

Om författaren: Dave Pelzer

Dave Pelzer är en amerikansk författare. Han föddes den 29 december 1960. Pelzers verk fokuseras på hans förflutna.

När han var ett barn upplevde han förfärliga saker som han beskriver i sina böcker. I Pojken som kallades det ljudbok gratis, Pojken som inte fanns och Pojken som överlevde kan man läsa hur såg ut vardag av ett misshandlat barn.

För sina böcker vann här utmärkelsen “Outstanding Young Persons of the World award”. Två av dem har till och med nominerats till Pulitzerpriset. Pelzers exempel visar att man kan lyckas i livet trots svårigheterna.

Mer information om honom, hans uppdrag och böcker kan man hitta på följande webbsida: http://www.davepelzer.com/