Pojken i randig pyjamas Ljudbok

4.4/5

Författare: John Boyne

ljudbok

Introduktion

Kan vänskap födas på den hemskaste tiden och platsen på jorden? Har vänskap en chans att övervinna krigets grymhet?

Det andra världskriget och förintelsen är jättestora ämnen i litteraturen, men John Boyne och hans bok “Pojken i randig pyjamas” skapar en helt ny bild på livet i koncentrationslägret. John Boyne lyckades berätta historien på ett autentiskt sätt riktat till publik i alla åldrar som utan tvekan var svårt i detta område.

Pojken i randig pyjamas ljudbok gratis chockerar och tvingar lyssnaren att reflektera över livet. ”Pojken i randig pyjamas” är en dos känslor, oförglömliga intryck och sorgliga fakta som gör att det förblir i minnen för alltid, oavsett om man vill det eller inte.

Pojken i randig pyjamas ljudbok tittar på kriget och koncentrationslägrens helvete genom ett barns ögon. Men hjälp av barnslig logik avslöjas den absurda, brutala och grymma verklighet som vittnen av förintelsen levde i.

Pojken i randig pyjamas: Handling

Pojken i randig pyjamas ljudbok berättar en historia om en riktig vänskap som föddes i den hemskaste tiden på jorden mellan två unga, vanliga pojkar. Båda två är tagna ifrån sina trygga hem och måste anpassa sig till den nya verkligheten. Ljudboken får oss att inse att vänskap är bortom splittring. Oavsett vilken nationalitet man är eller vilken hudfärg man har, kan man aldrig veta i vem och under vilka omständigheter man kommer att hitta sin bästa vän.

Vi får lära känna Bruno, en nioårig pojke som är son till en tysk soldat. Hans pappa har blivit befordrad och de måste flytta långt bort där Bruno inte längre kan träffas med sina vänner. Det gör att han börjar att leta efter någon att leka med. Han hittar en pojke som heter Shmuel.

Handlingen i denna bok äger rum främst i närheten av ett koncentrationsläger, Auschwitz. Den visar krigets konsekvenser och handlingarna som tyskarna begick i Polen under andra världskriget. Tack vare den originella inställningen till ämnet kan vi titta på världen runt pojkarna i dödslägret ur ett oskyldigt barns perspektiv.

Pojken i randig pyjamas berättar en sorglig och tragisk historia på ett enkelt men ändå trubbigt sätt. Det är en upplevelse som inte kan kastas ur sinnet, inte ens efter många år. Bilderna som författaren nämner i Pojken i randig pyjamas gör det svårt att inte fälla en tår när man lyssnar på denna ljudbok.

Pojken i randig pyjamas ljudbok gratis är känd i hela världen och får otroligt goda recensioner av alla sorts kritiker och läsare. Pojken i randig pyjamas påminner oss om hur har det varit och hur det kan bli igen om vi glömmer bort vad som hände i det förflutna.

Om författaren: John Boyne

John Boyne är en irländsk författare född 1971. Hans mest populära verk är utan tvekan Pojken i randig pyjamas, vilket gav honom internationell berömmelse. Han har skrivit över 19 böcker varav alla har översatts till över 50 språk.

Boyne har erhållit ett stort antal priser, inklusive Årets bok för Pojken i randig pyjamas och Årets bok för Hjärtats osynliga raseri. Han har också vunnit Hennessy Hall of Fame litterära pris och väldigt många nomineringar samt mindre utmärkelser relaterade till hans arbete.

Hans ovanliga stil gör att hans böcker tilltalar både yngre och vuxna läsare. Han är inte rädd för att ta upp kontroversiella ämnen och uttrycka sin åsikt eller för att avslöja pinsamma fakta. Som homosexuell berör han problem hos sexuella minoriteter och hur det är att växa upp som homosexuell person.