Peter Rätz: 9 år som undercoveragent - Ljudbok

4.1/5

Författare: Dick Sundevall

ljudbok

Introduktion

Undrar du hur den svenska maffian ser ut inifrån? Eller vill du veta hur är det att vara en undercover-agent?

Peter Rätz berättar sin historia om att vara infiltratör i den svenska maffian. Hans berättelser har skrivits ner av Dick Sundevall.

En ljudbok full av intressanta fakta, emotionella och spännande minnen som gör att det inte går att bryta sig loss från den. Författarens erfarenhet tillsammans med Peter Rätz upplevelser skapar en oförglömlig stämning och en riktigt explosiv blandning. Denna gratis ljudbok får man inte hoppa över.

I denna ljudbok får man lyssna på en av Sveriges mest kända agenter, Peter Rätz, som klarade av att infiltrera bland annat Hells Angels och Bandidos.

Peter Rätz ljudbok: Handling

Peter Rätz avslöjar vad en undercover-agent gör. Han tar oss med på en intressant resa genom en värld av droger, brottslighet och verkliga maffior. Han berättar om sin karriär som kriminalpolis och hur han kom in i slutna grupper av brottslingar. Som en av Sveriges mest erfarna agenter delade Rätz en uppsättning av de mest fascinerande minnena som författaren Sundevall noggrant skrev ner.

Året 2005 avslöjades hans täckmantel vilket gjorde att han har kallats “levande död”. Det sägs att maffian har dömt honom till döden med minst två kontrakt efter honom. Hans jobb som infiltratör ledde till över 100 domar.

Tack vare denna ljudbok kan man få känna hur snabbt saker kan förändras, varför och hur samarbetet såg ut och vilken livsfara Rätz har utsatts för. En riktig historia av en riktig hjälte med spännande plotvridningar baserat på fakta.

I denna gratis ljudbok visar Peter Rätz oss vad det betyder att vara modig och visar oss sin vardag som undercover-agent. Det är lätt att förstå att för varje gång han skaffade ny information åt polisen kunde han blivit mördad på ett grymt sätt.

Hans information var guld värd, men inte gratis. Peter Rätz var tvungen att delta i de hemskaste av brott och visa en nästintill sjuk lojalitet mot kriminella. Den spännande historien som Sundevall målar upp och de intressanta frågeställningarna gör att denna ljudbok är ett måste för varje person som är intresserad av denna typ av litteratur.

Nu bor Rätz någonstans i världen och får inte återvända till Sverige. Inte ens hans egen son kan kontakta honom. Det är dock en liten kostnad jämfört med risken som han var utsatt för.

Om författaren: Dick Sundevall

Dick Sundevall är född i Uppsala 1946. Han har skrivit över 11 böcker mellan 1994 och 2013. Han har tagit emot priser och utmärkelser för sina böcker, bl.a. guldspaden i bokklassen eller Ordfronts demokratipris.

Dick Sundevall är också chefredaktör och ansvarig utgivare i det nätbaserade, provocerande magasinet Para§raf (www.magasinetparagraf.se).

Hans mest kända bok är utan tvekan Peter Rätz: nio år som polisens infiltratör. Han fick massa goda recensioner och boken har blivit otroligt varmt välkomnad av läsare. Det finns dock fler av hans verk som är värda att prova. “Det farliga Sverige”, “Hanteraren” eller “Du Ska Bli Pappa” kan även de utan tvekan rekommenderas.