PAX Ljudbok

4.5/5

Författare: Åsa Larsson och Henrik Jonsson

ljudbok

Introduktion

Pax är en serie skriven och illustrerad av en trioförfattare. Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson har skapat den oförglömliga Pax-serien. Den består av tio böcker lika beroendeframkallande som Harry Potter och lika blodisande som Hungerspelen.

I Pax ljudbok gratis kan man hitta hela utbudet av spännande handlingar. Bokkedjan fokuserar på försvaret av det magiska biblioteket som är gömt i den lilla staden Mariefred. De nuvarande försvararna blir långsamt äldre vilket gör dem svagare. Det är rätt tid att hitta någon som ska ta över deras ansvar.

Kommer de att hitta rätt ersättning? Vad som hotar biblioteket? Vad kommer att hända om de misslyckas?

Alla svaren hittar du i Pax ljudbok gratis.

Pax: Handling

Pax blir en nordisk klassiker med extraordinära och intressanta plotvridningar. Det finns ett magiskt, hemligt bibliotek gömt i den lilla staden Mariefred. Biblioteket försvaras av två kraftfulla karaktärer Estrid och Magnar. De har ägnat sitt liv åt att försvara biblioteket men de blir äldre. Det betyder naturligtvis att de så småningom blir svagare och mer utsatta för attacker från de mörka krafterna.

Det gick inte obemärkt och det visar sig att någon fara kommer. Så snart som möjligt måste de hitta någon som ska ta över deras uppgifter. Försvararna hittar bröderna Alrik och Viggo som visar sig vara de utvalda. De ska använda sin styrka och lista för att vinna med de onaturliga krafterna. Men de måste också vinna med situationerna i deras vardagliga liv.

I Pax ljudbok hittar man allt som behövs i en god fantasibok. Den håller spänningen, är lite läskig, men magisk på sitt eget sätt. Den är fylld med mystiska saker som händer, intressanta och engagerande trådar, men framför allt beroendeframkallande.

Författarna har gjort ett bra jobb med att använda fornnordiska sägner och svensk folktro som ligger till grund av alla böcker i Pax-serien. Även om det kan tyckas att boken riktar sig till den yngre publiken, är den lika spännande för de äldre lyssnarna. Pax har en fantastisk historia med värdefulla frågor som kan vara en bra förankringspunkt för att inleda diskussioner med barn.

Med enkla ord är Pax serien något som inte går att missa. Engagerande, lärorik och helt enkelt häftig historia att lyssna på är faktorerna som gör den till en av de bästa tillgängliga fantasy-serierna.

Om författaren: Ingela Korsell, Åsa Larsson och Henrik Jonsson

Bakom Pax står det en trio som utvecklar historien. Det är Åsa Larsson som är spänningsförfattare med en tidigare bästsäljare i sin portfolio.

Därefter kommer Ingela Korsell som också är författare. Hennes bakgrund som grundskollärare låter trion förstå sina mottagare lite bättre. Korsells forskningsarbete har påverkat serien till en stor del.

Den sista i trion heter Henrik Jonsson. Det är han som är illustratör och serietecknare. Henriks professionella karriär börjades länge sedan när han tecknat bland annat för DC Comics.

Författarna har blivit otroliga kända bland ungdomar i hela Sverige tack vare serien Pax. De har lyckats att skapa en riktig klassiker som är älskad och beundrat.