reklamlänk

Nu dör vi Ljudbok

3.7/5

Författare: Stina Flodén

ljudbok

Introduktion

Nu dör vi är en mycket spännande inledande bok i bokserien om Camilla Stensjö av författaren Stina Flodén. Nu dör vi ljudbok börjar när Camilla Stensjös man plötsligt blir skjuten till döds i familjens idylliska villa. Resten av familjen gömmer sig i badrummet i panik. Efteråt hamnar hela familjen i chock över den fullkomligt obegripliga döden.

 Camilla vet inte hur hon ska kunna ta sig an barnen sorg också. Polisen tycks inte ha några ledtrådar och när en sten dessutom kastas in genom fönstret på villan anar Camilla att gärningsmannen är ute efter henne och barnen också. Ny dör vi ljudbok gratis läses upp av Gunilla Leining. Ljudbokens längd är 6 timmar och 32 minuter lång.

Nu dör vi: Handling

Debutromanen Nu dör vi ljudbok handlar om Camilla och Mikael. De träffades år 2007 och blev djupt förälskade. De flyttade ihop med fart och snart hade de två barn: Anton och Hedda. Mikael står barnen nära, närmare än Camilla själv. Deras fotoalbum är fyllda av bilder där Mikael och barnen ser lycklig ut. Mikael är en framgångsrik försäljare och aktiv inom idrottsföreningen i idylliska samhället Mariestad där familjen bor i en trevlig villa.

Nu dör vi ljudbok gratis tar en otäck svängning när Mikael en kväll blir skjuten genom fönstret. Camilla och barnen gömmer sig på toaletten och det enda Camilla kan tänka är ”Nu dör vi”. Camilla och barnen överlever men är i stor chock över det inträffade. Polisutredningen stampar på stället och ingen förklaring tycks finnas till Mikaels död.

Tre månader efter Mikaels död är Camilla fortfarande i chock. Hon är sjukskriven och spenderar dagarna tröstätande i soffan medan barnen är i skolan. Poliserna Sonja Nahara och Leif Wester har inte fått klarhet i dådets motiv och till slut bestämmer sig Camilla för att själv ta reda på varför detta hände Mikael.

Nu dör vi ljudbok berättar hur Camilla börjar gräva i Mikaels saker och snart hittar hon både dokument och saker som bekräftar det hon kanske börjat ana, att Mikael har mörka hemligheter. När Camilla börjar prata med Mikaels vänner och kollegor börjar ett tragiskt förflutet uppdagas.

Största delen av historien berättas ur Camillas perspektiv men tiden innan skjutningen beskrivs av Mikaels berättarröst. Läsaren får en del inblickar i historien också. Boken är välskriven och mycket spännande. Historien kan liknas vid ett korthus som sakta raserar och ingenting är dom det ser ut att vara.

Om författaren: Stina Flodén

Stina Flodén föddes år 1981 i Sverige. Numera bor hon med sin familj i Göteborg. Flodén är utbildad socionom samt personalvetare. Hon arbetar inom kommunen. Hon driver också podden Skrivvänner men författaren Anneli Olsson. Flodéns debutroman från år 2022 Nu dör vi är inledningen till en planerad bokserie med Camilla Stensjö. Boken har blivit väl mottagen av både kritiker och läsare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk