Nio liv Ljudbok

4.2/5

Författare: Emelie Schepp

ljudbok

Introduktion

Nio liv är den sjätte boken i serien om åklagare Jana Berzelius och hennes kollegor. Boken är skriven av otroligt framgångsrik författare Emelie Schepp. Författaren har hittills sålt ungefär två miljoner exemplar av sina böcker. Hon har till och med vunnit pris för årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018.

I Nio liv ljudbok finns det allt som förväntas av Schepps böcker. Hon bygger spänning på ett unikt sätt och aldrig uttråkar lyssnaren. Det som uppskattas av många är att hennes böcker inte blir sämre med utvecklingen av serien. Tvärt om, Nio liv ljudbok gratis visar att hon kan använda sig av sina välskapade karaktärer och skapa nya, genomtänkta historier.

Schepps deckare är beroendeframkallande och gör att man kan knappt göra en liten paus från lyssnandet. Ju längre i ljudboken man är desto mer vill man lyssna på fortsättningen.

Nio liv: Handling

Nio liv börjar där den förra boken, ”Broder Jakob” avslutades. Det var en utmärkt cliffhanger som nu används från första sekunder. Man bli kastad in direkt i handlingen som författaren brukade göra i förra delar också. Det uppskattas att hon inte slösar tid för att presentera karaktärer på nytt utan antar att man vet vem är vem.

Berättelsen börjar med en skrämmande bild. En ung man har sprängladdning fastsatt på kroppen. Youtube video med honom sprider sig snabbt i internet. Alla förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom, men polisen försöker hitta platsen där han är. De lyckas inte hinna förrän bomben exploderar.

Polisutredning börjar med kriminalinspektör Mia Bolander och hennes nya kolla, Patrik Wiking. De finner ut att han var medlem i den kriminella organisationen Komados. Det visar sig att den mördade mannen var fjärde medlemmen som blivit mördad under kort tid. Kriminalinspektörparet hittar mer och mer spår som leder åt helt olika håll. Ingenting verkar hålla sig ihop.

Vem eller vilka som står bakom morden? Kommer de att hinna förövaren innan flera människor dör?

Efter att Jana Berzelius blir åklagare i fallet, börjar hon förstå att fallet har någon koppling till henne personligt. Ska det hjälpa till att lösa saken och hitta den mördaren?

Ännu en gång lyckade Emelie Schepp att skapa en engagerande deckare, Nio liv. Boken har otroligt intressanta plotvridningar och varje kapitel gör att man vill fortsätta lyssna på ljudboken. Karaktärerna är autentiska lika mycket som miljön och den kriminella kulturen som beskrivs.

I Nio liv ljudbok gratis har Emelie visat sin konst igen. Man blir förtjust i boken från själva början och observerar hur den nästa stora cliffhangern byggs upp. Det är inte svårt att gissa varför får hon så många pris för sina deckare.

Om författaren: Emelie Schepp

Emelie Schepp föddes den 5 september 1979 i Motala. Hon specialiserar sig kriminalromaner, men tack vare sin professionella erfarenhet vet hur hon man lockar läsare till sina böcker. Innan hon blev författare heltid, hade hon jobbat som projektledare i reklambranschen.

Hon är en av de mest kända svenska författare. Hennes böcker översatts till över 40 språk och såldes i över 2 miljoner exemplar runt hela världen. Emelies författarkarriär började 2013 när hon debuterade med kriminalromanen Märkta för livet. Då sålde hon 40 000 exemplar på bara sex månader.

Märkta för livet är första boken i serien där Jana Berzelius är huvudkaraktären. Serien har gjort Schepp berömd. Nu är hon tillbaka med den sjätte delen, Nio liv, som är lika spännande som de första böckerna.

Vill man läsa mer om hennes verk eller biografi, kan man besöka hennes hemsida: https://www.emelieschepp.se/