reklamlänk

Nattstad Ljudbok

4.4/5

Författare: Simon Häggström 

ljudbok

Introduktion

Nattstad är en otroligt fin uppföljare av Simon Häggströms första bok. Trots att Nattstad är en fristående bok, många av handlingar från Skuggans lag nämns där. Precis som föregångaren, också den här boken innehåller starka beskrivningar och berättelser som kan uppröra.

I Nattstad möter vi massa farliga människor och livet som är med enkla ord fruktansvärd. En av de framstående exempel på en farlig människa är Andrei som sålde kvinnor i Sverige. Han är en människohandlare. Bland annat har han fångat två lilla flickor Lydia och Jasmina. Medan Jasmina försöker nu hjälpa poliser Simon och hans kollegor i utredningen, Lydia fortfarande är fångad.

Det är inte lätt att hitta lika engagerande och spännande deckare som Nattstad. Massa emotioner, beskrivningar och intressanta plot vridningar får man att lyssna på ljudboken tills den sista minut.

Nattstad: Handling

Nattstad ljudbok visar en verkligheten som kan vara obehagligt men det är en verklighet som finns. Det är en mörk och tung bok om verkligheten. Allting i Nattstad pekar på att läget har försämrats och är på väg att bli ännu värre. Det är historia om oss alla för trots att jämlikhet råder är vår kvinnosyn långt ifrån vad den borde vara, varken i tanke eller handling.

Kriminalinspektör Häggström berättar om en skum värld som är svårt att föreställa sig för de flesta människor. Om ”Skuggans lag” koncentrerade sig mest på Sverige, så har uppföljaren tagit in flera plan. Häggström åker till Tyskland och besöker flera lagliga bordeller. Han fattar snart att det blir allt vanligare för sexköpare från Sverige att åka till Tyskland och köpa kvinnor. Kvinnorna där mer eller mindre beskrivs som användnings varor som man köper och sedan kastar bort.

”We see only prostitutes on the streets”, sa en företrädare för Bukarest-polisen, som vägrade att uppge sitt namn. Han tillade det “those girls” gör vad de gör av sin egen vilja. Och antingen polisen eller samhället ser något problem. Det är det fruktansvärda verkligheten som Nattstad ljudbok gratis visar lyssnare.

I Nattstad ljudbok gratis kan man se hur hela människohandeln fungerar och vad som ligger bakom att den kunde förekomma i Sverige. Tyvärr kvinnor i nöd säljer sina kroppar i hela världen. Det är ingen som vill ta ansvar för dem och bota systemet för gott. Vem är det som egentligen det hela brottet? Vad eller vem orsakar att sådana fall som beskrivna i Nattstad inte är upptäckta tidigare?

Om författaren: Simon Häggström

Simon Häggström är en svensk polis och författare. Han föddes 1982 och uppvuxen i Stockholm. Efter att han har utbildat sig till polis, började han att fördjupa sig i det kriminella världen.

Inledningsvis arbetade han mot narkotikahandeln för att sedan börja motverka sexuella övergrepp, prostitution och människohandel. Författaren debuterade år 2016 när han släppte sin första kriminalroman Skuggans lag. I boken beskrev han sin och sina kollegors vardag som väckte massa positiva recensioner och gjorde Simon till en väldigt framgångsrik författare.

Tack vare succen av den första boken fortsatte han att skriva och släppte tre ytterligare böcker: Nattstad, Flickorna som sprang och I skuggan av sektor 5. För sina verk har han fått många priser och utmärkelser, några av de viktigaste är nomination till Begriplighetspriset 2019 och Adlibrispriset 2019.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk