reklamlänk

När livet har andra planer Ljudbok

3.7/5

Författare: Anna Alemo

ljudbok

Introduktion

När livet har andra planer är den första boken i serie om Anna Alemos, Grida och Mårten. Hela serien består nu av tre delar. Det är en underhållande roman med en stor dos av humor där sorg och lycka, kärlek, vänskap och tokigheter går om varandra. När livet har andra planer ljudbok gratis handlar om livets överraskningar och skildrar tillvaron som inte alltid blir som man hade tänkt sig.

Huvudhandlingen i När livet har andra planer kretsar runt Frida. Man lider med Frida lika mycket som man skrattar åt henne. Under sin resa genom singel världen får Frida, som är drygt trettio, ibland förstå om vissa saker som hon får höra från sina bekantar är egentligen komplimanger. Med enkla ord är När livet har andra planer en lättsam och humoristisk feelgood som garanterar många fniss.

När livet har andra planer: Handling

När livet har andra planer ljudbok gratis börjar på ett ganska ovanligt sätt. Frida trodde att hennes nästa steg i livet ska vara ett få ett hus och barn. Det visar dock sig att livet hade andra planer och hon är tvungen att flytta hem till sina föräldrar.

Lite senare i När livet har andra planer hittar Frida kondomer. Då det är något hon inte köpt, inser hon att hennes sambo hade ett dubbelliv. Hon lämnar sambon, som av all att döma varit otrogen och flyttar hem till sina föräldrar. Där visar det sig vara slut på allt som har med privatlivet att göra och Fridas tålamod prövas hårt av hennes frispråkiga mamma och pappas irriterande hobby.

Till slut får hon tag på en egen lägenhet och livet skulle kunna vara på toppen igen om det inte vore för hennes otroligt enerverande granne Mårten. Han är sjuksköterska med en riktigt dålig klädsmak som går runt i gröna tofflor.

Grannen har en riktigt vidrig hund som likaväl skulle kunna var ett marsvin. Tyvärr hyresvärdinnan är hans mormor så Frida måste hålla igen för att inte få mer problem med boendet. I en scen är Frida på doktorand-fest och förmodligen fått lite för mycket av det goda.

Hennes onykterhets-logik och beteende är beskrivna på så sätt att man lätt känner igen sig. Och det är bara en av många scener där man som läsaren har lätt att identifiera sig med. Det är en charmig historia om Frida som mitt i livet tvingas börja om på nytt. Det finns dock en dos av allvar mellan raderna.

Denna handling gör När livet har andra planer ljudbok till en av de bästa romaner som släpptes på senaste tid.

Om författaren: Anna Alemo

Anna Alemo är en svensk författare av Feelgood romaner och barnböcker. Hon släppte sin debutbok Emmas Nya liv i september 2019. Dess stora succe motiverade Anna och bara under 2020 släppte hon två ytterligare feelgood romaner.

Trots att hon alltid hade drömt att bli författare, hade hon inte tid att börja med skrivande på riktigt. År 2021 efter tre år från sin debut har hon påbörjat en helt ny serie med När livet har andra planer. Hennes feelgood romaner är så goda att de blir jämförda med Bridget Jones dagbok.

Urval av böcker av Anna Alemo är: Emmas nya liv, Ljusblåa dagar , Emmas livspussel, Tyst som en mus, När livet har andra planer.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk