reklamlänk

Munkavle Ljudbok

4.2/5

Författare: Sofie Sarenbrant

ljudbok

Introduktion

Munkavle är skriven av Sofie Sarenbrant, väldig erfaren författare med många priser och utmärkelser på sitt konto. Under flera år har hon bevisat att hennes stil och talang får lyssnare att glömma om verkligheten. Ännu en gång med Munkavle berättar hon en extremt engagerande, intressant men också sorglig historia.


Den här gång är det inte en deckare. Sofia bestämde att dela av sig med ett viktigt ämne. Hon berättar om sexuella övergrepp mot barn, vad som barnen går igenom och visar hela saken från barnens perspektiv. Det sorgliga och skrämmande är att hon använder sig själv som ett exempel då hon hade själv upplevt sexuella övergrepp när hon var liten.

Munkavle: Handling

Munkavle visar från första till sista minut varför anses Sofie Sarenbrant vara en väldig bra författare. Hela historien är strukturerat perfekt och får man glömma att man lyssnar på en bok. Sofie verkar veta precis vad som är viktig för berättelsen och vad som kan hoppas över. Hon håller perfekt balans mellan sakerna som är nödvändiga för att förstå vad som händer och det som kan sparas för att inte överflöda lyssnaren med information.

Tack vare Munkavle ljudbok gratis kan man förstå lite bättre hur liv av ett offer som Sofie såg ut efter övergreppet. I flera åt levde hon i tystnad. Det som är skrämmande är att det finns flera bevis att offren som Sofie skämmas. Boken Munkavle understryker att det är förövaren som ska skämmas och inte offren.

Sofie Sarenbrant bevisade att hon är en modig och stark kvinna som efter flera år vågade bryta tystnad. Sådana historier som i Munkavle ljudbok gratis är viktiga inte bara för själva offret men också hela samhället. Den är lärorik och får man att tänka på sin egen omgivning och börja se på verkligheten från ett helt annat perspektiv.

Vi som lyssnare kan förstå alla känslor som barnen utsatt mot sexuella övergrepp måste gå genom. Den visar flera problem som barnen stöter på. I Munkavle ljudbok kan vi lätt se att det är blandning av rädsla, skam, skuldkänslor. Tack vare Sofie är det möjligt att flera kommer att bryta tystnad och berätta om sin egen historia.

I Munkavle kan vi stöta på allt som kan förväntas av en bok som berättar om svåra upplevelser i barndom. Den svarar på alla frågor som dykas upp i huvudet som gör själva lyssnandet väldigt tillfredsställande.

Om författaren: Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant är en välkänd författare föddes den 4 januari 1978. Hon specialiserar sig i deckare och har samlat otroligt goda recensioner genom åren. Hittills har hon samlat flera viktiga priser sådana som Årets svenska deckarförfattare två år i rad 2019 och 2020.

I flera år har hon arbetat och samlat erfarenhet som journalist på Expressen, Veckorevyn, Friskispressen och Amelia. Det hjälpte henne att påbörja sin karriär som författare med Vecka 36 och I stället för dig. Den största och viktigaste serie som hon har skrivit är utan tvekan böckerna om Emma Sköld.

År 2020 bestämde hon att dela av med sig sina viktiga, sorgliga upplevelser. Hon erkände att hon var utsatt mot sexuella övergrepp som en liten flicka. Hon berättade hur det påverkade hennes liv, karaktär och relationer. Sedan dess arbetar hon för att förstora uppmärksamhet på ämnet av sexuella övergrepp i samhället.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk