reklamlänk

Motiv X Ljudbok

4.2/5

Författare: Stefan Ahnhem

ljudbok

Introduktion

Motiv X är den fjärde och samtidigt en av de mest kända böcker i serien om Fabian Risk. Deckaren är skriven av en otroligt fantastisk författare Stefan Ahnhem. Efter flera år erfarenhet med manusskrivande har han påbörjat deckarserien om Fabian Risk.

Eftersom Motiv X ljudbok gratis är en fortsättning i serien, slösas det ingen tid och lyssnare blir kastad mitt i action rätt från början. Ännu en gång får vi bevittna den utmärkta talangen och ovanligt spännande händelser som Fabian går genom.

Uppläsaren i Motiv X är en riktig ljudbok stjärna Magnus Roosmann som också har uppläst de tidigare böckerna i serien. Denna framgångsrika serien växer ständigt efter varje del som inte är regeln i deckargenre.

Motiv X: Handling

Fabian Risk har blivit en enormt viktig karaktär i deckargenre sedan Stefan Ahnhem har publicerat 2014 den första boken i serien, Offer utan ansikte. Sedan dess har seriens popularitet gradvis ökat genom åren och blivit ett framstående exempel på vad betyder en bra deckare.

Stefan klarar regelbundet skapa flera intressanta och gripande handlingar som utspelar sig på samma tid i hans böcker. Det är också fallet i Motiv X ljudbok gratis där man får bevittna hur två eller till och med tre viktiga handlingar äger rum vid sidan av huvudhandlingen.

Motiv X börjar med att vi ser hur Fabian Risk sitter vid sin dotter Matildas sida. Hon ligger i koma på sjukhuset i Helsingborg. Snart därefter får han veta om ett brutalt mord som skedde i området. Offret var en ung pojke från Syrien och allt tyder på att brottet hade rasistiska förtecken.

Det visar dock sig att det inte är det enda mordet i fallet. Utredningen leder till flera och flera fruktande mord. Hela fallet börjar bli mer och mer komplicerad och mer inspektörer blir engagerade i utredningen. Själva Fabian Risk tvingas att komma tillbaka i tjänst trots att han har många privata saker att sköta.

Samtidigt får Fabian veta om att hans döde kollega lämnade en viktig information för honom. Det gör att inspektören behöver att påbörja sin egen parallell utredning gällande informationen från Hugo Elvin.

Det som gör Motiv X till ett framstående verk av Stefan Ahnhem är med enkla ord dess hög kvalite. Alla beskrivningar, reaktioner, förhållanden och olika situationer är autentiska och livliga. Man kan rätt och slätt glömma att händelserna inte utspelade sig på riktigt. Därför älskad både Motiv X ljudbok och hela serien av lyssnare och kritiker.

Om författaren: Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem är en svensk författare föddes den 24 November 1966. Han har arbetat som manusskrivare till de svenska dramafilmer i över 20 år. Författaren har en unik talang att skapa en oförglömlig stämning och spänning i sina berättelser. Det är något som uppskattas av hans lyssnare runt hela världen.

Efter flera års erfarenhet bestämde han att skriva sin första deckare. Han debuterade med Offer utan ansikte 2015 och påbörjade serien om kriminalinspektören Fabian Risk. Det var början av den framgångsrika serien som Stefan fortsätter fram till idag.

Just nu serien om Fabian Risk består av sex fantastiska böcker: Offer utan ansikte, Den nionde graven, Arton grader minus, Motiv X, X sätt att dö och såklart Den Sista Spiken.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk