Mördarkommandot Ljudbok

4/5

Författare: Anders Jallai

ljudbok

Introduktion

Anders Jallais Mördarkommandot är nästa, sjunde bok i serien om Anton Modin, underrättelseoperatören. Den tar lyssnaren tillbaka till november 1984 i Stockholm.

En ung dam, orädd reporter Cats Falck börjar gräva i de allvarliga ämnena. Hon försöker sätta ett nytt ljus på ett fall av olaglig export av vapen. Eftersom det är tiden för det kalla kriget kan det vara särskilt allvarligt för hela samhället. Det visar sig att fallet är djupare än hon trodde eftersom det har att göra med så kallade “Containeraffären”.

Svensk underrättelsetjänst får hemlig information från ett annat land om att mördarkommandot har skickats till Sverige. Anton Modin är den som ska varna Cats Falck.

Mördarkommandot ljudbok gratis är en berättelse som bygger på fakta. Den rör oöppnade hemligheter från Olof Palmes tiden och det kalla kriget i Sverige.

Mördarkommandot: Handling

Huvudhandlingen i Mördarkommandot äger rum långt före handlingarna i de tidigare böckerna. Det gör den till den perfekta boken till att börja med om man gillar att lyssna på böcker i en förhållandevis rak tidslinje. Därför om man börjar med Mördarkommandot ska man lyssna hela serien i kronologisk ordning.

Mördarkommandot ljudbok äger rum i den tid då Olof Palme fortfarande var statsminister. Situationen i landet såg till synes bra ut. Landet är väl driven och ganska säkert för invånarna. De vänsterliberala är redan väletablerade i samhället.

Det var tiden av två Tv-kanaler och tre radiokanaler tillgängliga. Den orädda reportern Cats Falck som arbetar i nyheterna för TV2 är på spåren av ett stort brott. Hon har fått tillgång till information om att vapen som produceras i Sverige exporteras olagligt av de största svenska företagen.

När hon går djupare in i ärendet får Anton Modin på militära SSI i uppdrag från sin chef att varna Cats. SSI fick kort information från sina informatörer från annat land om att mördarkommandot har skickats till Sverige.

Under tiden börjar hennes utredning om Aseas och Boforsaffärer med Sovjet och östtyska Stasi blir obekväm. Den kan försämra förtroendet för den svenska modellen. Äntligen försöker hon ordna ett möte med kocken på Asea i Västerås för att låta dem försvara sig innan reportagen skickas ut till de nationella medierna.

Den 18 november 1984 försvinner Cats Falck plötsligt med sin vän Lena Gräns.

Anders Jallai har levererat en tankeväckande tolkning av de saker som kunde ha hänt Cats Falck och Lena Gräns. I sin typiska stil ger han lyssnaren en stor mängd känslor. Spänningen kan kännas hela vägen fram till slutet. Mördarkommandot ljudbok gratis är ett utmärkt val för lyssnare som gillar bra deckare.

Om författaren: Anders Jallai

Andres Viktor (Anders) Jallai föddes den 24 mars 1960 i Hässelby. Han är flygofficer och författare. Dessutom arbetar han också som projektledare. Dagligen arbetar han som flygkapten inom civilflyget på SAS.

Jallai har till och med drivit sökprojekt efter ett vrak som försvunnit utanför Åbo i Finland 1997 samt konsortiet som fann den svenska DC-3:an i Östersjön 2003.

Hittills har han skrivit 11 böcker i serien om Anton Modin. Skapandet av bokserien påbörjades 2008 med boken Spionen på FRA.

Alla hans böcker är inspirerade av fakta. Författaren gillar att forska i underrättelsetjänstens historia. Det lägger till hans böcker äkthet.

Jallai har talang att se på saker som de är. Det kan lätt ses i hans böcker där han analyserar olika gåvor i historien och drar logiska slutsatser som håller sig ihop.