reklamlänk

Mittlandet Ljudbok

4/5

Författare: Johanna Mo

ljudbok

Introduktion

Mittlandet är den tredje delen av bokserien Ölandsbrotten skriven av Johanna Mo. Mittlandet ljudbok handlar om mordutredningar gjorda av polisen i Kalmar med utredaren Hanna Duncker i spetsen. I denna bok hittas ett skelett i skogen, skelettet tillhör Mikael som försvunnit spårlöst 20 år tidigare. Samtidigt som Hanna med kollegor utreder fallet kämpar Hanna med sina personliga problem och relationer.

Det står klart att någon vill dölja sanningen om hennes pappa och varför pappan blivit dömd för mord och snart blir situationen livsfarlig för Hanna. Mittlandet ljudbok gratis uppläses av Marie Richardson. Ljudbokens längd är 10 timmar och 27 minuter lång.

Mittlandet: Handling

Mittlandet är Johanna Mos tredje del i bokserien Ölandsbrotten som handlar om Hanna Duncker och hennes arbetare som mordutredare i Kalmar. Mittlandet ljudbok utspelar sig cirka 4 månader efter händelserna i dess föregångare Skuggliljan. Själva morden i deckarserien är åtskilda men Hanna Dunckers liv och händelserna kring hennes far breder ut sig över vad som kommer att vara en bokserie i fem delar.

Mittlandet ljudbok gratis börjar när ett skelett hittas i Mittlandsskogarna på Öland. Det står snart klart att det är frågan om ett mord. Offret visar sig vara knutet till ett gammalt brott eftersom offret är en man som försvann spårlöst år 1999. Mikael försvann i samband med den sista kvällen med sitt studentgäng i juni 20 år tidigare. Hanna Duncker och hennes kollegor kopplas in på fallet för att ge ett avslut till Mikaels närstående.

I Hannas privata liv händer mycket samtidigt. För första gången på länge är Hanna förälskad, upp över öronen faktiskt, i Isak. Allt skulle kunna vara mer eller mindre perfekt men samtidigt plågas Hanna med sitt förflutet. Hon kan inte komma över att hennes pappa dömdes för mord. Hon känner på sig att saker och ting inte är som det verkar. Hon tycks vara på rätt spår eftersom någon gör allt i sin makt för att dölja sanningen. Snart svävar Hanna i livsfara när gärningsmannen tar till allt grövre sätt för att skydda sig själv.

Mittlandet ljudbok handlar om ett mord och om hur det är att leva hela sitt liv i konsekvenser som ett brott för med sig. Boken beskriver också hur det när man inte kan lämna den plats man är född och uppvuxen på, på gott och ont.

Om författaren: Johanna Mo

Johanna Mo föddes år 1976 i Kalmar. Hon är en prisbelönt författare, redaktör och översättare. Hon studerade vid Stockholms universitet och har därefter varit en riktig mångsysslare inom litteratur. Förutom sitt arbete som redaktör och översättare så har hon även arbetat som korrekturläsare och lektör.

Mo gjorde sin debut som författare år 2007 med boken Får i mig mer liv än jag är van vid. Välkänd blev hon först år 2013 med sina deckare. Mo har skrivit deckarserierna om Helena Mobacka och Ölandsbrotten med utredaren Hanna Duncker i huvudrollen. Mo fick år 2013 mottaga kulturpriset Gyllene fjädern för sitt författarskap.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk