reklamlänk

Midsommarblot Ljudbok

3.8/5

Författare: Ewa Klingberg

ljudbok

Introduktion

Boken Midsommarblot är en trevlig berättelse berikad med ett skämt med karaktärer som kommer stanna med lyssnaren på länge. Vissa av dem är konstiga och andra roliga. Historien äger rum i en liten svensk stad- Värnamo. Midsommarblot ljudbok gratis är den första delen av författarens deckarserie. I många böcker kan man förutsäga slutet, men den här är annorlunda.

Huvudhandlingen är beroendeframkallande och oförutsägbar. Den håller läsaren i spänning hela vägen genom boken. Varje familjehistoria har många hemligheter. Precis som föremål i våra hem. Du har nog undrat mer än en gång varför den gamla gulnade ljusstaken står på bordet hos dina föräldrar. Och några år senare fick du reda på att din farmor fick en gyllene ljusstake istället för en ring från din farfar.

Midsommarblot ljudbok handlar om Niklas, som hittade gulnade tidningsutklipp i sitt familjehem. Den blev en gåta att lösa för honom.

Midsommarblot: Handling

Boken huvudkaraktär är Niklas. Niklas far, Gunnar, var en berömd redaktör stadens lokala tidningen. Niklas följde i sin fars fotspår. Detta yrke, det att vara journalist, är förknippat med enorm nyfikenhet, en önskan att utforska världen och att lösa pussel. En sorglig dag dog Gunnar. Naturligtvis kom Niklas och hans dotter Tuva till begravningen. Niklas hade en syster vid namn Jill. De har inte haft kontakt sedan hon lämnade Sverige för många år sedan när de var unga.

Han ville verkligen att hans syster skulle vara närvarande vid begravningen, men han visste inte om det kommer att hända. Till sin förvåning, på begravningsdagen, dök Jill upp. Trots att Niklas ville dela upp saker efter sin far, villel hon att Niklas ska lämna de åt sig själv. Det var då den mest intressanta plottet i Midsommarblot ljudbok börjar.

Niklas var deprimerad och började städa. På sin fars kontor hittade han gulnade tidningsutklipp från 1965. Den fångade hans uppmärksamhet för att det året han och hans mamma hade flyttat ut ur huset och Jill hade lämnat Sverige. Några tidningsutklipp om en mystisk hästhandlare som var förlorad för många år sedan. Eftersom hans far behöll utklippen i så många år och misslyckades med att lösa mysteriet är det förhoppningsvis Niklas som kommer att lyckas.

Detta korta besök i Värnamo visar sig vara en ovanligt intressant historia om en ung journalist-detektiv. Midsommarblot ljudbok gratis kan rekommenderas till alla som vill bryta sig från vardagens saker för en stund och läsa en lätt deckare. En underbar historia med massa emotionella, äkta beskrivningar som gör att man glömmer om den verkliga världen.

Om författaren: Ewa Klingberg

Ewa Klingberg föddes 1953 i Öggestorp. Hon är en svensk författare, lärare och specialpedagog. Hon debuterade som författare 2009 med Inspiraktionsbok för Släktforskare utgiven av Hman Förlag AB, men hennes framståendeverk är utan tvekan serien i Huskvarna-sviten. År 2021 har hon publicerat Midsommarblot som blev en enorm succe.

Mellan 2009 och 2021 har hon klarat att skriva över 14 böcker. De mest framgångsrika är utan tvekan Manglade dukar och vikta servetter, Lånat silver och krossat glas, Där rosor faktiskt dör och Midsommarblot. Hennes huvudgenre är historiska romaner, men ibland skriver hon också vanliga noveller.

I privatlliv är hon gift med Ove Klingberg sedan 1976 och tillsammans har de två barn.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk