reklamlänk

Märkta för livet Ljudbok

3.9/5

Författare: Emelie Schepp

ljudbok

Introduktion

Märkta för livet är en otroligt populär och framgångsrik bok i serien om Jana Bezelius skriven av Emelie Schepp. Boken Märkta för livet påbörjade serien om Jana Bezelius och fick tusentals människor runt hela världen att älska den särskilda åklagaren.

Den publicerades 2014 och sedan dess har Emelie Schepps sålt över 40 000 exemplar både i Sverige som utomlands.

Emelie Schepp kan som ingen annan engagera lyssnaren och locka med sina intressanta gåtor. Författaren kan hålla balans mellan livliga beskrivningar och tiden när det behövs att snabba på handlingen. Det är rent njutning att få lyssna på hennes böcker som består av allt man skulle kunna förvänta sig av en bra thriller.

Märkta för livet: Handling

I Märkta för livet kan man för den första gång lära känna Jana Bezelius, en framgångsrik och erfaren åklagare. Som liten flicka hade hon vaknat i ett sjukhus utan att komma ihåg med någonting. Sedan dess har hon inte funnit ut vad som hände och vem hon är.

Märkta för livet ljudbok gratis ska svara på några frågor om hennes bakgrund, men inte helt kostnadsfritt. Först får hon i uppdrag att leda förundersökningen i fall av mördad verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping, Hans Juhlén.

Jana Bezelius, Mia Bolander och Henrik Levin börjar utredningen, men snart får de veta att ännu en person död. Det blev mördad en pojke.

När de börjar gräva i saken djupare kommer det fram att hon kan finna ut mer om sin egen förflutna. Saken blir mer skrämmande än hon skulle kunna föreställa sig i själva början.

Vem som var den mördade pojken? Vad som gömmer hans historia? Kommer Jana att hitta svaren om sitt eget ursprung? Svaren får man naturligtvis hitta i Märkta för livet ljudbok gratis.

Emelie Schepp har gjort ett otroligt bra jobb med engagerande beskrivningar och cliffhanger som byggs genom hela Märkta för livet. Man kan föreställa sig hela omgivning och varje situation som Jana och hennes vänner hamnar i. Karaktärerna är unika och genomtänkta. Dialoger har bra flyt och det går inte att hitta uttråkande delar oavsett hur länge man söker.

Det uppskattas att Emelie håller öga till detalj. Man kan markera att hon inte glömmer saker och det gör att bilden man har i huvud blir mer kompletterad och autentisk. Tack vare hennes utmärkta beskrivningar kan hänga med handlingen trots att mängd av fakta och ledtrådar i Märkta för livet ljudbok blir överväldigande.

Om författaren: Emelie Schepp

Emelie Schepp är en svensk författare och före detta projektledare i reklambranschen från Motala. Hennes arbetserfarenhet används ofta i hennes böcker. Man kan lätt se att hon vet hur man lockar läsare och vad som gör att man inte tappar intresse.

Hon föddes den 5 september 1979 och bor sedan många år i Norrköping. Det är också där hennes kriminalromaner äger rum.

Författaren är mest känd tack vare sin debutroman Märkta för livet som hon publicerade på eget förlag. Det var över 40 000 sålda exemplar på bara sex månader som är mycket bra resultat för en okänd författare utan en större utgivare bakom sig.

Sedan dess har hon publicerat fyra ytterligare böcker i Serien om Jana Berzelius: Vita spår, Prio ett: kriminalroman, Pappas pojke och Broder Jakob.

Schepp har också vunnit pris för årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018 samt många viktiga nomineringar och utmärkelser.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk