reklamlänk

Marcoeffekten Ljudbok

4.2/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Marcoeffekten är den danske författarens Jussi Adler-Olsens Avdelning Q bokseriens femte del. Marcoeffekten ljudbok handlar om den unga pojken vid namn Marco, om hans tragiska förflutna och om hans hämnd mot både sin far och farbror. Vad Marco inte vet är att det är fler än klanen han kallar sin familj, som vill se honom död.

Det har dock avdelning Q fått vetskap om och på så sätt bli också Carl Mørck och hans assistenter på avdelningen för ouppklarade fall i Köpenhamnspolisen inblandade i ett fall som tar dem ända ut i Afrikas djungler. Marcoeffekten ljudbok gratis uppläses av Stefan Sauk och är 19 timmar och 51 minuter lång. Boken har översatts till svenska av Leif Jacobsen.  

Marcoeffekten: Handling

Marcoeffekten ljudbok är den femte boken om Avdelning Q, avdelningen för ouppklarade fall och egensinnande anställda på polisen i Köpenhamn är en berättelse om en familj, en klan och ett liv i kriminalitet och ett ouppklarat brott som leder kriminalinspektören Carl Mørck och hans assistenter till bankvärlden, till regeringen och till Afrika.

Marcoeffekten ljudbok gratis berättar Marcos historia. Marco är femton år men har redan sett mycket av livets baksida. Marcos farbror Zola är en tyrann. Han plågar och utnyttjar kallsinnigt de människor som finns i hans närhet. Han tvingar sin klan, där Marco med familj ingår, att leva ett kriminellt liv. Marco är redan som barn både tiggare och tjuv. Marco hatar sitt liv och vill inte vara en del av klanens liv.

Zola tolererar ingen uppkäftighet. Han bestämmer sig för att lemlästa Marco för att ha bättre kontroll över honom och för att en lemlästad ung pojke drar in mycket mer pengar som tiggare. Marco får dock höra om detta och bestämmer sig för att rymma innan Zola rör honom.

Marcoeffekten ljudbok berättar om Marcos flykt. Av en slump får Marco se en affisch med ett foto på en försvunnen man. Marco vet vad som hänt mannen, det är en hemlighet som Zola gör allt för att dölja. Nu har Marco chansen att ge igen till Zola men han utsätter också sig själv för livsfara, endast genom att han känner till historien.

Det är inte bara klanen som vill ha livet av Marco, det finns även en okänd ondska som vill att Marco försvinner. Det vet inte Marco någonting om men det gör Carl Mørck. När avdelning Q börjar utreda fallet, där Marco har en central roll, upptäcker de att detta fall leder högre upp i samhället än vad de någonsin anat.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen studerade flera olika ämnen och arbetade bland annat som översättare av tecknade serier och på bokförlag innan han gjorde sin debut som författare i 40-års åldern. Dansken Jussi Adler-Olsen föddes år 1950, han har tre äldre systrar och hans far var psykiatriker. Adler-Olsen har blivit ett stort namn speciellt för sina deckare och thrillers om Avdelning Q.

Flera av de åtta delarna i bokserien har gjorts till filmer. Avdelning Q är kriminalromaner som är både socialkritisk och psykologiska. Böckerna innehåller välskrivna personbeskrivningar och mörk humor. Böckerna i Avdelning Q serien har varit stora försäljare och har hyllats av både kritiker och läsare.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk