Mannen som sökte sin skugga Ljudbok

4/5

Författare: David Lagercrantz

ljudbok

Introduktion

Mannen som sökte sin skugga är femte bok i Millenium-serie påbörjat av Stieg Larsson. Efter Larssons död har pennan tagits över av David Lagercrantz. Mannen som sökte sin skugga är otroligt bra deckare. Många har tänkt att Millenium-serien inte ska bli lika god under Lagercrantz pennan, men han har bevisat att de hade fel.

Mannen som sökte sin skugga är otroligt bra skriven. Man kan känna att David Lagercrantz håller sin berättelse i säker hand. Likadant som i hans andra böcker i serien „Det som inte dödar oss” och ”Hon som måste dö” blir den otroligt engagerande.

Boken utan tvekan lägger större märke till Lisbeth Salander. Hon har hamnat i kvinnofängslet Flodberga och försöker hålla sig undan de interna konflikterna.

Mannen som sökte sin skugga ljudbok gratis är en rätt intressant deckare att tillbringa tid med.

Mannen som sökte sin skugga: Handling

Mannen som sökte sin skugga är fortsättning på Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist historia. Lyssnaren kommer in i handlingen när Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängslet Flodberga. Hon har blivit kastat in i en miljö som gör det svårt åt henne att hålla sig undan de interna konflikterna.

Ännu en gång får vi se hur Mikael Blomkvist får ett uppdrag av Lisbeth att forska lite i den informationen som hon har fått. Spåren leder dem till delägare i Alfred Ögrens Fondkommissionär. Då kommer det upp flera fakta som gör saken mer komplicerad än de trodde i början.

I Mannen som sökte sin skugga ljudbok gratis visar David Lagercrantz sin fantastiska researchförmåga som han använder sig av. Han bygger den huvudhistorian på statliga övergrepp och aktuella problem som sker i samhället. Det gör han på ett otroligt intressant och engagerande sätt. Trots att många var rädda att Lagercrantz ska förstöra Millenium-serien som man var van vid, har han klarat av att fortsätta den på ett underhållande sätt.

Mannen som sökte sin skugga ljudbok tar Lisbeth Salander som huvudkaraktär. Vi får veta lite mer om hennes bakgrund och skuggor från hennes barndom som jagar henne fortfarande. Allt det är kryddat med en riktigt intressant utredning pågående i bakgrunden. För att göra saken värre måste hon hantera problem med ett gäng som leds av Beatrice “Benito” Andersson.

Boken blir själv mer intressant när den lämnar öppnade dörr som Lagercrantz kan använda sig av senare i ytterligare böcker i Millenium-serien. Tack vare ovanlig skrivstil som David Lagercrantz har, kan man falla i hans värld och glömma om verkligheten omkring sig. Han har lyckats skapa en strukturerad historia som är både intressant och full av intressanta trådar.

Om författaren: David Lagercrantz

David Gunnar Fransiscus Lagercrantz föddes i Solna 4 september 1962. Han är svensk författare och journalist som fick internationell berömmelse tack vare boken „Jag är Zlatan Ibrahimovic” och tre sista delar av Millenium-serien: ”Det som inte dödar oss”, „Mannen som sökte sin skugga” och ”Hon som måste dö”. Han fick i uppdrag slutföra serien Millenium efter Stieg Larssons död.

Hans verk har varit otroligt framgångsrika. Lagercrantz har skrivit 13 böcker mellan 1997 och 2019 varav ”Mannen som sökte sin skugga” var en av de största succéer och har sålts i över 35 länder.

Hans „Jag är Zlatan Ibrahimovic” nominerades till den bästa fackbok 2012.