reklamlänk

Lockdown Ljudbok

3.5/5

Författare: Peter May

ljudbok

Introduktion

Lockdown är en bok i thrillergenre skriven av Peter May, en skotsk författare. Boken har skrivits 2005, men den var avvisat av utgivare i Storbritannien. Enligt deras svar var berättelsen orealistisk.

När Coronavirus pandemi började 2020 har författaren fått många förfrågningar från sina läsare om att skriva en bok där pandemi ska stå som bakgrund till huvudhistorian. Han insåg att han redan har skrivit en sådan bok för många år sedan.

Boken publicerades snart efter ovanstående beskrivna händelserna i april 2020.

I Lockdown är nu för tiden en ensamstående bok. Händelserna i Lockdown ljudbok gratis äger rum i London efter en global pandemi har spridits. Trots att den är över 6 år äldre än Mays framgångsrik The Lewis Trilogy, går det inte att märka stor skillnad i kvalité.

Lockdown: Handling

Peter Mays Lockdown är en skrämmande historia som visar en dödlig influensa som dödar över 80 procent av de smittade. Berättelsen handlar om hur livet i London ser ut efter att fem månader har gått sedan den globala pandemin började. Hela staden är under militär kontroll. Det finns strikta regler att följa, människor tvingas stanna hemma.

Den dödliga influensan i Lockdown ljudbok tar liv av alla, oavsett vilken status personen har och hur mycket pengar de spenderar på behandlingen. En av de drabbade av viruset är premiärministern och några av hans familjemedlemmar.

Samtidigt ska detektiv Jack MacNeil undersöka ett fall av människoben som harr hittats i ett tomt hus. Det finns nästan inga spår förutom en London Underground-biljett med ett tummavtryck på. Vad han inte vet är att han följs av en sociopatisk mördare Pinkie. Mördaren anställdes för att se till att polisutredningen inte leder detektiven någonstans.

Det visar sig att benen tillhörde en ung kinesisk flicka som adopterades av familjen Smith som hyrde huset för en tid sedan. Dr. Amy Wu kom till en slutsats att flickan kunde vara den första smittade. Handlingen börjar snabba upp och fakta börjar binda ihop. Ju mer man tänker på saken desto mer logisk den blir.

Kommer de att fånga den psykopatiska mördaren? Vem som är den mystiska personen som står bakom Pinkie? Kommer Jack MacNeil tillsammans med Amy Wu att vinna kampen med tiden?

Återigen visar Peter May i Lockdown ljudbok gratis sin stora talang. Några av meningarna i boken kan få en att tro att han förutspådde situationen med Coronavirus som hela världen kämpar med. Ju mer man gräver i författarens citat, desto överraskande berättelsen blir.

Om författaren: Peter May

Peter May är en skotsk manus- och deckarförfattare. Han föddes den 20 december 1951 och är framför allt känd för sina deckare. The Lewis Trilogy, The Enzo Files eller Lockdown beundras av många läsare runt hela världen.

Hans författarkarriär började efter att ha slutat arbeta för TV skrev han en serie som kallas China Thrillers. Den består av sex noveller och för att förbereda sig till böcker har han rest till Kina. Han skapade ett nätverk av kontakter som kriminaltekniker och detektiver för att senare kunna konsultera med dem vissa saker.

Sedan 1973 har han samlat över 20 olika priser eller utmärkelser varav de viktigaste är Fraser Award 1973 Scottish Young Journalist of the Year, Prix Intramuros 2007 för Snakehead, Cezam Prix Littéraire Inter CE 2011 för The Blackhouse.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk