reklamlänk

Kvinnan som försvann Ljudbok

4.2/5

Författare: Johanne Hildebrandt & J.F. Sand

ljudbok

Introduktion

Författaren Johanne Hildebrandt har tillsammans med J.F. Sand skrivit boken Kvinnan som försvann som baseras på verkliga händelser inom den svenska underrättelsetjänsten. Kvinnan som försvann ljudbok handlar om Alice Rosengren. Rosengren arbetar på Säkerhetskontorets kontraspionage där hon avslöjar en rysk infiltratör. Trots att Rosengren endast gör sitt jobb blir hon mycket motarbetad och utsatt för en grym smutskastningskampanj där till exempel hennes identitet läcks.

Kampanjen leder till att både Rosengren, hennes familj och hela det svenska rikets säkerhet sätts i fara. Kvinnan som försvann ljudbok gratis läses upp av Sofia Pekkari. Ljudbokens längd är 14 timmar och 45 minuter lång.

Kvinnan som försvann: Handling

Kvinnan som försvann ljudbok baseras på verkliga händelser i den svenska underrättelsetjänsten. Boken är skriven av Johanne Hildebrandt och av den kvinnliga officeren ”Alice” som går under pseudonymen J.F. Sand på bokens omslag.

Kvinnan som försvann ljudbok gratis berättar att huvudpersonen Alice har en så kallad känslig befattning inom den militära underrättelsetjänsten. Hon lägger märke till att någon har gått in i det svenska säkrade datasystem och där skapat ett ID-nummer. Med det falska ID-numret har personen sedan godkänt Anna Löwenskölds säkerhetsprövning.

Alice avslöjar då att det finns en misstänkt rysk infiltratör på Säkerhetskontoret. Efter detta känner Alice sig mycket motarbetad av både chefer och kollegor. Hon känner också ett obehag som kommer krypande, och hon har rätt. Hon blir objekt för en ful smutskastningsoperation där hennes namn och trovärdighet försöker brytas ned.

Kvinnan som försvann beskriver hur hon också utsätts för hot. Snart utsätts hon för biljakter av den ryska agent hon kommit på spåren. Det dyker upp mystiska män på de parkeringsplatser där hon parkerat bilen. Hon märker att någon varit inne i hennes hem. Alice mottar också hotelsebrev med antydningar om att hennes barn är i fara. Snart sover hon med en kniv bredvid sig och innan hon somnar planerar hon hur hon ska gå till väga om det kommer en nattlig inkräktare.

Kvinnan som försvann är en otäck och förvånansvärd thriller. Även om boken grundar sig på Alices berättelse innehåller den också material från andra fall men boken har också fiktiva uppgifter. Hur som helst, boken är läsvärd i all sin skrämmande trovärdhet.

Om författaren: Johanne Hildebrandt & J.F. Sand

Johanne Hildebrandt föddes år 1964 i Lycksele. Hildebrandt är kolumnist, författare och journalist. Hon är en av de främsta och mest erfarna krigskorrespondenter i Sverige. Hon har rapporterat från bland annat Somalia, Afghanistan, Sudan och Jemen. Hon har gett ut reportageböcker om krig, så som Krigare och Blackout samt skrivit den historiska bokserien Valhalla. Hildebrandt är en prisbelönad skribent, hon har mottagit bland annat Guldspaden.

Hildebrandt sökte hjälp för depression vid Veteranmottagningen i Uppsala på grund av sina erfarenheter av kriget. Där mötte hon J.F. Sand, ett pseudonym, för kvinnan som boken Kvinnan som försvann handlar om. Tillsammans började de skriva ner Sands historia till bokformat.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk