reklamlänk

Kvinnan i rummet Ljudbok

4.3/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Kvinnan i rummet är en fantastisk deckare som påbörjar en lång rad av utmärkta böcker i serie Avdelning Q. Författaren bakom detta mästerverk är ingen annan än Jussi Adler-Olsen som sedan flera år är en av de mest populära och framgångsrika danska författare i deckargenre. Hans kriminalromaner håller spänning hela vägen till sista minuten när helt oväntade cliffhanger avslöjas.

Uppläsaren i Kvinnan i rummet ljudbok gratis är Stefan Sauk vems röst passar helt perfekt till denna bok. Man har en känsla att Kvinnan i rummet ljudbok var skriven för att låta Stefan inspela inläsningen. Man får inte glömma om det allra bästa översättningen av Leif Jacobsen som hade sett till att avspegla den originella stämningen.

Kvinnan i rummet: Handling

Kvinnan i rummet är den första och förmodligen en av de viktigaste böckerna i serien Avdelning Q som nu för tiden består av åtta böcker. Det som karakteriserar Jussis skrivande är att hans starkt baserar sina historier på de tidigare böcker som gör att man måste lyssnar på böcker i serien Avdelning Q i kronologisk order. Annars kan det vara svårt att hänga med handlingen.

Eftersom Kvinnan i rummet är den första boken i serien använder Jussi ganska mycket tid att inleda karaktärerna ordentligt. Han tar tid för att börja långsamt och milt för att sedan snabba på tempot.

Utan tvekan vet Jussi precis hur man skapar stämning och spänning i sina böcker. Tack vare hans talang, magiska beskrivningar och helt beroendeframkallande karaktärer är Kvinnan i rummet ljudbok en slags lyssning som man inte kan ta sig ifrån lyssnandet. Trots att boken är nästan femton timmar kan man till och med sträcklyssna på helhet.

Huvudhandlingen i Kvinnan i rummet ljudbok gratis kretsar runt kriminalinspektör Carl Mörck och politikern Merete Lynggaard som försvinner spårlöst en vårdag 2002. Eftersom Merete är politiker blir fallet riktigt medial och det är det är flera som börjar spekulera. Några pekar åt självmord, mellan några trott att det är kidnapping. Det enda som är säkra är att Merete har försvunnit utan spår.

Carl får i uppdrag att få svar på vad som hände med Merete. Trots svårigheter och privata problem ska han försöka att hitta Merete och svara på de mest intressanta frågor som man kan ställa. Tillsammans med Carl får vi följa hela utredningen steg för steg i Kvinnan i rummet ljudbok.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen är en dansk författare föddes den 2 augusti 1950 i Köpenhamn. Han påbörjade sin författarkarriär vid 40-årsåldern och sedan dess fokuserar sig bara på kriminalromaner och olika slags thrillar. Hans magiska beskrivningssätt och oväntade handlingar gör att hans böcker håller i spänning hela vägen från första till sista minut.

Den första boken i serien Avdelning Q, Kvinnan i rummet är det perfekta svaret på varför han anses vara en av de bästa danska författare. Under ett par år har han klarat att bygga en berättelse som hänger sig ihop och låter lyssnarna att återkomma till sina favorita karaktärer. Kvinnan i rummet är en slags deckare som man inte får missa.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk