Kaninjägaren Ljudbok

4.3/5

Författare: Lars Kepler

ljudbok

Introduktion

Kaninjägaren är en fortsättning på en spännande kriminalroman skriven av Lars Kepler. Den har först publicerats 24 oktober 2016. Boken fokuserar på kommissarie Joona Linna och Saga Bauer.

Kepler har klarat att skapa en till spännande och fängslande berättelse. I Kaninjägaren ljudbok gratis är det ingen brist på intressanta plotvridningar. Ibland är den fruktansvärd, ibland blir den rolig, men framför allt är det en spännande och engagerande berättelse för lyssnaren. Varje avsnitt gör att man blir mer och mer fascinerad med cliffhanger som byggs efter händelserna från den förra delen i serien, Stalker.

Massa intriger, emotioner och gåtor att lösa är det som Kaninjägaren ljudbok, den sjätte romanen om Joona Linna förser lyssnaren med. Kaninjägaren ljudbok gratis är ibland ganska brutal, så det är ett bra förslag för äldre lyssnare som gillar den här typen av romaner.

Kaninjägaren: Handling

Huvudhandlingen i Kaninjägaren byggs upp på händelser från det förra bokens slutning. Titelns Kaninjägaren är ett smeknamn på den gåtfulle mördaren som polisen är ute efter. Ännu en gång Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att samarbeta. De måste stoppa mördaren innan det är för sent.

Författarparet inleder massa intressanta stilistiska behandlingar. Kapitlen är relativt korta och tempot ökar med varje minut. Kaninjägaren är särskilt bra, eftersom för den första gången får man se det mänskliga ansiktet av Joona Linna och Saga Bauer. Hittills har de varit superhjältar.

Kommissarien har alltid haft allt under kontroll, oavsett vad som har hänt. Igenom alla av fem förra böcker hade de tagit goda beslut. De visste mer eller mindre vad som ska göras och kunde på ett eller annat sätt hitta det bästa lösningen. Den här gången börjar det spricka fram deras sårbarhet. Det är ett trevligt inslag som gör Kaninjägaren annorlunda från de förra böckerna i serien.

Kaninjägaren är lite mer psykologisk bok. Förra böckerna handlade i det största sätt om galna mördare medans den här gången skapade Kepler en bild på blodig mördare som inte bara är skrämmande, men också otroligt farlig och intelligent.

Det är ofta att man får hjärtklappning när man lyssnar på den här boken. Spänningen håller hela vägen. Kort sagt har författarna levererat en till fantastisk deckare. Har man gillat tidigare böcker i serien om Joona Linna, så kommer man gilla även den här. Lyssnaren får tillräckligt med ledtrådar för att kunna utreda fallet tillsammans med Joona och Saga utan att vara överraskad över deras beslut.

Om författaren: Lars Kepler

Lars Kepler är en pseudonym av författarparet ansvarigt för bokserien om Joona Linna. Deras riktiga namn är Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril.

Deras böcker har sålts i otroligt stor mängd. Nämligen är det över femton miljoner exemplar i mer eller mindre 60 länder.

Alexander föddes 20 januari 1967 i Upplands Väsby. Innan serien om Joona Linna har han skrivit många andra böcker varav ”Regissören” fick en särskilt stor uppmärksamhet.

Hans fru, Alexandra föddes 2 mars 1966 i Helsingborg. Hon är journalist, litteraturkritik och författare. Hennes verk kan man läsa i Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter.

Tillsammans har de fått otroligt många priser för deckarserien om Joona Linna. Bland annat har de fått pris för Årets författare 2010 av SKTF.