Kan man dö två gånger? Ljudbok

3.9/5

Författare: Leif G. W. Persson

ljudbok

Introduktion

Kan man dö två gånger är en otroligt intressant roman om ett brott. Författaren är ingen annan än Leif G. W. Persson som har bevisat flera gånger att hans böcker är i världstoppklass.

Denna ljudbok är beroendeframkallande från den första paragrafen och fortsätter så till det sista ordet. Denna roman handlar om en tioårig pojke som hittar en halvt begravd dödskalle. Med hjälp av sin vän Evert Bäckström försöker han ta reda på vad hände, vem skallen tillhör och om det fortfarande finns fara i området.

Leif G. W. Persson presenterar återigen sin fantastiska skrivförmåga och drar in lyssnaren i sin värld så att man glömmer bort verkligheten.

“Kan man dö två gånger” är ett fint nästa förslag för alla deckarälskare som gillar bra skrivna böcker med förvånande plotvridningar. “Kan man dö två gånger” har bra flyt och hela handlingen håller ihop trots att författaren hade mycket att hålla reda på.

Kan man dö två gånger: Handling

Kan man dö två gånger ljudbok gratis är en fortsättning på berättelsen om den välkända polisen Evert Bäckström.

Kan man dö två gånger ljudbok berättar en historia om en ung pojke som hittar ett lik i skärgården och hans samarbete med sin granne, poliskommissarie Evert Bäckström. Kommissarien börjar utredningen redan samma kväll och hittar nästa indicier. Steg efter steg närmar man sig svaret på frågan som ställdes i titeln. Äntligen börjar han få upp hela bilden på händelseförloppet i sitt huvud.

I Kan man dö två gånger ljudbok gratis serverar Leif som vanligt en enorm dos av extremt intressanta och mystiska händelser. Tillsammans guidas vi genom spännande situationer medan vi upptäcker fakta. Vi kan lätt känna av författarens stora kunskap och erfarenhet inom kriminalteknikområdet. Hans berättarstil och själva berättelsen är smärtsamt äkta.

I denna gratis ljudbok bryter författaren “den tredje väggen” i vissa situationer och blinkar till oss på ett humoristiskt sätt med hjälp av Evert Bäckström. Den här gången får kommissarien vissa av Leifs karaktärsdrag vilket gör “Kan man dö två gånger” ännu mer intressant.

Trots att det inte finns en massa onödvändiga beskrivningar, kan man utan problem få känna stämningen. Karaktärerna beter sig naturligt, är autentiska och man har inte något problem att förstå vad som står bakom deras handlingar. Med enkla ord är allt logiskt så att man inte tappar bort sig från huvudhandlingen.

I “Kan man dö två gånger” följer Leif alla regler som definierar goda romaner. Lyssnaren är medveten om alla ledtrådar som kommissarien använder för att hitta förövaren, mördaren är introducerad ganska tidigt i boken och brottet är mycket allvarligt. Alla det ovanstående gör att lyssnaren aktivt kan delta i utredningen som Evert Bäckström leder istället för att vänta tills svaret anges utan någon ansträngning på slutet.

Om författaren: Leif G. W. Persson

Leif G. W. Persson föddes 1945 i Stockholm. Hans första bok publicerades 1976 och han har publicerat nya titlar kontinuerligt sedan dess.

Leif G. W. Persson är inte bara en av de mest kända svenska författarna utan han har även jättelång bakgrund som kriminolog. Han är nämligen professor i kriminologi och framträder regelbundet som expert på de anmärkningsvärda brottmålen.

Tack vare sin obestridliga kunskap inom kriminologi och sin författartalang har han blivit en av svensk kändis. Hans böcker har vunnit internationella priser, bland andra glasnyckeln för “Den döende detektiven”, bästa svenska kriminalroman (tre gånger) eller Kristallens hederpris.

Leifs romaner är ett perfekt förslag för alla som är intresserade av ämnet kriminologi och hans andra böcker kommer också att tas från de allra första meningarna. Sådana romaner som “Den döende detektiven”, “Samhällsbärarna” eller “En annan tid, ett annat liv” är klassiker som alla bör gå genom.