Kamomilla stad Ljudbok

4.5/5

Författare: Thorbjörn Egner

ljudbok

Introduktion

Folk och rövare i Kamomilla stad skriven av den kände norske författaren Thorbjörn Egner. Den publicerades första gången 1955. Boken berättar om tre rövare Kasper, Jonatan och Jesper som orsakar trubbel. De är inte särskilt elaka, men deras handlingar är irriterande för de andra invånarna i staden.

Boken berättar huvudsakligen om deras äventyr som börjar när de blir arresterade. Då är det dags att ändra sina vanor.

Thorbjörn har klarat att skriva en barnboksklassiker som har blivit känd i hela världen. Folk och rövare i Kamomilla stad har sålts i flera hundratusen exemplar. Folk och rövare i Kamomilla stad sätts ganska ofta upp som musikteater.

Ljudboken är ett perfekt förslag för både yngre lyssnare och äldre som gillar barnböcker.

Kamomilla stad: Handling

Folk och rövare i Kamomilla stad beskriver en historia en ganska liten stad Kamomilla, dess invånare och tre rövare som heter Jesper, Kasper och Jonatan. Kamomilla stad ljudbok gratis styrs med mild hand av politimästare Bastian. De rövarna är irriterande för stadens invånare som tröttnar mer och mer på deras beteende.

Dock har det kommit en dag då de tre rövarna har gått för långt. De har kidnappat en av stadens invånare, tant Sofia. De ville att hon ska städa hemma hos de och laga mat åt dem. Hon tänkte dock inte göra det och har tagit kommandot över dem. Rövarna fick städa hemma själva som aldrig förr.

Sofia var inte ens rädd för lejonet som bodde med dem. De gjorde som hon ville och situationen var alltför tröttnande för dem. Äntligen bestämde de sig att föra tanten Sofia tillbaka för att kunna bo i lugn och ro som förut.

Som det tidigare sagts har rövarna varit alltför besvärliga för invånarna av Kamomilla som gillrar en fälla för dem. Deras nya äventyr börjar efter att rövarna har arresterats. I fängslet blir de bra behandlat som gör att de börjar förstå felen som de gjorde i det förflutna. Tillsammans gör de något överraskande.

Folk och rövare i Kamomilla stad är en jättekänd roman för barn. Som varje barnbok har också Kamomilla stad ljudbok gratis en moral. Boken är väldigt lärorik och fokuserar sig på skillnader mellan de onda och goda handlingarna.

Kamomilla stad är underhållande, intressant och mycket engagerande för både äldre och yngre lyssnare. Författaren har visat sin konst och skrivtalang som gjorde att Kamomilla ljudbok har blivit en internationell succé.

Om författaren: Thorbjörn Egner

Författaren Thorbjørn Egner som ansvarar för Folk och rövare i Kamomilla stad var född 12 december 1912 i Oslo och död 24 december 1990 också där. Thorbjørn var särskilt bra på barnböcker. Han klarade att skriva några framgångsrika barnbokserier.

Hans mest kända barnböcker är Klas Klättermus, Karius och Baktus och Folk och rövare i Kamomilla stad. För dessa böcker har han fått särskilt många priser och utmärkelser.

Egners böcker är tidlösa. De är otroligt underhållande trots att vissa av de över 70 år gamla. Thorbjørns stil och fantasi gjorde världen till en bättre plats. Trots att han dog över 30 år sedan, hans verk lever fortfarande.