reklamlänk

Journal 64 Ljudbok

4.2/5

Författare: Jussi Adler-Olsen

ljudbok

Introduktion

Journal 64 är bokserien Avdelning Q:s fjärde del. Journal 64 ljudbok presenterar åter en gång ett ouppklarat fall som hamnar på kriminalinspektören Carl Mörks bord. Tillsammans med sina assistenter Assad och Rose utreder Mörk fallet som kommer att bli avdelningens svåraste hittills. Fallet börjar med en kvinna vid namn Nete Hemansen. Hon har bott på ett kvinnohem på ön Sprogø.

När Netes förflutna hinner ifatt henne och det blir avdelning Q:s arbete att försöka klara upp vad som egentligen hände Nete och människorna runt omkring henne. Journal 64 ljudbok gratis läses upp av Stefan Sauk. Ljudboken är 19 timmar och 15 minuter lång. Boken är skriven av Jussi Adler-Olsen och översatt till svenska av Leif Jacobsen.

Journal 64: Handling

Den danske författaren Jussi Adler-Olsen har blivit ett känt namn även internationellt genom sin bokserie Avdelning Q. Avdelningen grundades egentligen bara för att lagligt kunna förflytta kriminalinspektör Mørck från det vanliga polisarbetet består numera av tre personer. Kriminalinspektör Carl Mørck som leder arbetet, han syriska assisten Assad samt assistenten Rose. Deras uppgift är att utreda ouppklarade fall.

Dessa tre är alla ”svåra”. Mørck lider av ett skottdrama från tidigare, där hans kollega blev förlamad. En kollega som numera bor hemma hos Mørck. Assad, en mystisk flykting som fått asyl blixtsnabbt och dessutom arbete hos polisen samt Rose som skulle bli polis men kvaddade i stället tre polisbilar och är psykiskt aningen ostabil.

I den fjärde boken Journal 64 börjar kriminalinspektören Carl Mørcks nya assistent Rose undersöka fallet med en försvunnen prostituerad, Nete Hermansen. Enligt Journal 64 ljudbok försvann hon för 24 år sedan.

Avdelning Q:s spaningsarbete leder dem som vanligt djupt ner i ren ondska. Nete Hermansen skickades till kvinnohemmet på ön Sprogø enligt Journal 64 ljudbok gratis. Kvinnohemmet var från 1930-talet ända fram till 1961 en samlingsplats för kvinnor som ansågs vara lösaktiga och obegåvade.

Livet på kvinnohemmet var fullt av grymhet, förnedring och tvång. På hemmet utfördes också tvångssteriliseringar. Ju mer avdelningen gräver i saken ju mer verkar det som om det försiggick ännu värre saker på hemmet. När det dessutom kommer fram att ytterligare fyra personer har försvunnit tjugofyra år tidigare samt bevis på att dessa fruktansvärda övergrepp fortfarande pågår, då får avdelningen verkligen något att bita i.

Journal 64 ljudbok är oerhört spännande. Historien i sig håller lyssnaren hårt i sitt grepp men även huvudpersonernas personliga liv är mer än spännande.

Om författaren: Jussi Adler-Olsen

Den internationellt kända och belönade danska författaren Jussi Adler-Olsen föddes i mitten på 1900-talet i Köpenhamn. Han debuterade som författare som 40-åring med en roman om två piloter i andra världskriget som blir nerskjutna, Alfabetshuset. Efter debuten och tio romaner har Adler-Olsen blivit titulerade som Danmarks bästa författare. Böckerna om Avdelning Q har varit storsäljare och det har även gjorts filmatiseringar utgående från flera av de åtta böckerna.

Avdelning Q handlar om en grupp egensinnade anställda vid Köpenhamnspolisen som sätts åt sidan för att arbeta med ouppklarade fall. Gruppen leds av den bistra och traumatiserade kriminalinspektören Carl Mørck och hans assistenter Rose och Assad.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk