Jakten på kapten klänning Ljudbok

4/5

Författare: Jonas Trolle

ljudbok

Introduktion

”Jakten på kapten klänning” är en fascinerande berättelse baserad på fakta. Den handlar om den grova våldtäkt som huvudkaraktären begick och polisens följande utredning. Ljudboken fokuserar på Göran Lindberg som är polischef och rektor på Polishögskolan. Under utredningen visar det sig att han är en av Sveriges värsta sexbrottslingar. Det är förskräckande hur en sådan högt rankad polis kunde ha begått så grova brott som han gjort utan att bli upptäckt så länge.

Göran Lindberg har dömts för flera fall av misshandel och grova våldtäkter mot en rad av kvinnor. I ljudboken kan vi följa hela processen från själva början tills att han åtalades. Författaren för oss närmare utredningen och visar hur hela saken behandlades från polisperspektiv och hur alla bevis samlades.

Det visar sig nämligen att verkligheten överträffar dikten i detta fall också. Det är svårt att tro att en person som propagerar jämställdhet har begått så grov misshandel för skattepengar.

Jakten på kapten klänning: Handling

I Jakten på kapten klänning ljudbok gratis får vi höra en historia om en polis som såg sig själv som kastlös. Vi får en bild på en person med två helt annorlunda ansikten. Från ena sida ser vi en polischef som propagerar jämställdhet, arbetar mot sexism och med enkla ord är en förebild och hjälte. Från andra sidan ser vi en sexbrottsling som använder sin ställning för möjligheter att begå otroligt hemska gärningar.

Jakten på kapten klänning är skriven av Jonas Trolle och berättar en sann historia om utredningen gällande Göran Lindberg. Jakten på kapten klänning ljudbok gratis fokuserar sig i huvuddelen på polisarbetet samt jakten på polischefen.

Huvudhandlingen i “Jakten på kapten klänning” är så otrolig att om det inte hade varit baserat på fakta, skulle det vara löjlig bok som ingen hade lyssnat till. Alla dessa händelser gör hela historien ännu mörkare och skrämmande. Människor är medvetna om hur tillflyktsort i ett samhälle som Göran kan tyckas vara helt normalt och å andra sidan begå hemska brott.

Ett intressant förfarande är att “Jakten på kapten klänning” inkluderar känslorna hos utredarna som undersökte detta fall och författaren själv. Det ger den en unik stil, äkthet och gör karaktärerna som visas i den mer mänskliga. En av bokens höjdpunkter som inte ska missas är telefonsamtalet till Lindberg just efter att han arresterades.

Jakten på kapten klänning ljudbok gratis får en att börja titta på världen omkring sig med en viss misstro. Det fruktansvärda är att även människor i så höga positioner, som spelar viktiga sociala roller, kan visa sig vara bestialiskt kriminell. Det är också chockerande att ingen ens har försökt ifrågasätta hans handlingar, som det som skedde på hans kontor.

Boken är ett braförslag för alla som tycker om deckare och polisutredningar samt är intresserade av hur polisprocedurer fungerar i sådana fall.

Om författaren: Jonas Trolle

Jonas Trolle är en polis och författare till den kända “Jakten på kapten klänning” som han skrev år 2014. I sina böcker beskriver han äkta historier från polisperspektiv. Hans intressanta narrativa stil gör att både ”Jakten på kapten klänning” och hans andra bok ”Bröder” är lätta att lyssna på i form av ljudbok.

Lindbergärendet hade en enorm inverkan på Jonas. Hon fick honom att tänka på sig själv och hur världen omkring honom fungerar.

Jonas långa poliskarriär gör att det är mycket intressanta händelser han har gått genom och han har bra underlag att skriva flera beroendeframkallande böcker. Han har arbetat som polis sedan 1995.

Sedan 2018 är han också chef i Center mot våldsbejaktade extremism (förkortning CVE).