Jag är Pilgrimen Ljudbok

4.5/5

Författare: Terry Hayes

ljudbok

Introduktion

Jag är Pilgrimen är en klassisk deckare skriven av Terry Hayes, en brittisk författare. Boken är författarensdebut och har fått internationell berömmelse med över 750 000 exemplar sålda i hela världen. Snart efter publikationen har den blivit bästsäljare både i UK och USA.

Deckaren har allt som krävs för att vara en stor succé i denna genre. Huvudhandlingen i Jag är Pilgrimen ljudbok gratis håller sig ihop. Spänningen ökar hela vägen till slutet och cliffhanger byggs sedan själva början av boken.

Terry Hayes bevisade att man kan skriva en komplett och framgångsrik deckare utan tidigare erfarenhet som författare. MGM har köpt av Hayes rättigheterna för att filmatisera den 2014 och började arbeta på filmen 2018 med James Gray som regissör.

Jag är Pilgrimen har vunnit “Thriller & Crime Novel of the Year” 2014 av Specsavers National Book Awards.

Jag är Pilgrimen: Handling

Huvudhandlingen i Jag är Pilgrimen ljudbok gratis kretsar kring ett antal av konstiga, till synes inte relaterade till varandra mord.

I början hittas det en ung kvinna i New York med utdragna tänder och med inga ledtrådar att kunna fortsätta undersökningen med. Sedan hittas en far, halshuggen på ett saudiarabiskt torg. En bioteknologiexpert hittas död i Damaskus och flera mänskliga kvarlevor upptäcks i Afghanistan.

Hur kan de döden ha samband med varandra? Är det möjligt att de var gjorda av en person eller kan någon organisation stå bakom? Kommer det att dyka upp någon spår som ska förklara döden?

Titelns Pilgrimen är amerikansk, före detta underrättelseagent. Han har dragit sig tillbaka, men det ser ut att denna sak ska kräva hans engagemang. En komplicerad brottsundersökning snabbt utvecklas till en kapplöpning mot tiden. Kommer han att hinna och rädda liv? Vad som ska hända om han inte hittar mördaren?

Jag är Pilgrimen är en välskriven historia som kan engagera lyssnaren på många timmar. Den gör att man fördjupar sig i världen mer och mer varje sekund samt håller spänning rakt igenom trots sin längd. Varje kapitel har ett bra driv och slutar på ett fängslande sätt som gör att man inte kan sluta lyssna på ljudboken.

Terry Hays har sett till att förfina Jag är Pilgrimen i varje detalj. Berättelsen är mångbottnad och kräver från lyssnaren att man ska hålla reda på många trådar som inleds samtidigt. När fakta och händelser börjar så småningom knytas ihop, då börjar man förstå vad som ska hända. Det är en mycket tillfredsställande känsla att kunna knyta ihop fakta precis som erfaren underrättelseagenten.

Kort sagt Jag är Pilgrimen ljudbok är ett förslag som man inte får tacka nej till då den är helt fantastisk.

Om författaren: Terry Hayes

Terry Hayes föddes den 8 oktober 1951 i Storbritannien, men flyttade till Australia när han var 5 år gammal. Hayes är en författare, manusförfattare, journalist samt producent.

Han började sin karriär med tidningen The Sydney Morning Herald. Mellan 1981 till 2005 har han arbetat på över 16 filmer som producent eller hjälpte med manuset. Han var ansvarig bland annat för sådana populära filmer som Mad Max 1 och 2, From Hell eller Payback.

Hittills har han skrivit bara två böcker varav Jag är Pilgrimen (2014) var hans debutbok som gjorde honom berömd runt hela världen. The Year of the Locust är dess fortsättning publicerad 2018.