Jag är inte perfekt, tyvärr Ljudbok

4.2/5

Författare: Michaela Forni

ljudbok

Introduktion

Jag är inte perfekt tyvärr: Om ångest, oro och konsten att vara snäll mot är skriven av Michaela Forni. I sin bok, delar hon sina tankar om strävan efter fullkomlighet. Hon visar hur hennes verklighet såg ut och vilka konsekvenser den orsakade för hennes mentala hälsa.

I Jag är inte perfekt tyvärr Michaela nämner bland annat forskning som visar att perfektionism kan orsaka allvarliga skador på psykisk hälsa. Skadorna leder till depression, panikattacker eller långvarig ångest.

Den är en kombination av självhjälpsbok och dagbok där hon beskriver hur förväntningar och press från samhället kan vara extremt destruktiva för individer. I Jag är inte perfekt tyvärr ger hon också ett antal tips, råd och bra mönster att följa för att uppnå lycka och behålla balansen.

Jag är inte perfekt tyvärr: Handling

Alla känner ibland att ingenting är som det borde vara. Med hänsyn till tider vi lever i är helt det faktiskt en ganska naturlig känsla som man har. Men vad ska vi göra om känslan är återkommande? Kan man göra något åt ständig ångest eller depression?

I Jag är inte perfekt tyvärr ljudbok visar författaren att känslan är extremt destruktiv på lång sikt. Även om man kan känna att ”andra är i en sämre situation” är det ett av de sämsta argumenten man kan ha. Man borde bry sig om sitt liv oavsett omständigheterna.

På många sätt och vis samt med en mängd olika exempel visar Mikaela i Jag är inte perfekt tyvärr hur illa det kan vara att bortse från allvarliga tecken på mentalt sammanbrott.

Varje dag sätts vi i en roll som får människorna omkring oss att förvänta sig mer och mer av oss. Tiden påskyndas och det känns att vi tappar oss själva för att uppfylla förväntningarna istället för att leva ett lyckligt liv som vi har planerat. Samhället vill att vi ska träna, vara vackra, alltid ha rätt smink eller kläder och aldrig visa svaghet ute.

Mikaelas ord i Jag är inte perfekt tyvärr ljudbok gratis ger den styrka som behövs i svaghetstiderna. Boken är fylld med korta berättelser tagna ifrån hennes eget liv som hon själv hade upplevt. Var och en av dem ger oss ett viktigt budskap. Mängden kunskap, råd och väl förberedda planer ger lyssnaren verktyg för att arbeta med mot självutveckling.

Det visar hur till synes framgångsrik och populär person fortfarande måste hantera samma känslor som vanliga människor på gatan. Jag är inte perfekt tyvärr ljudbok gratis gör man medveten att berömmelse och pengar inte kommer att förändra hur man känner sig inne. Dessa faktorer kan bara förstärka känslan.

Om författaren: Michaela Forni

Michaela Forni är en svensk bloggare och influencer. Hon föddes den 6 augusti 1986 och växte upp i Nacka. Forni har drivit en blogg sedan 2004 vars mottagarna är främst unga kvinnor. Tack vare sin aktivitet på Internet har hon blivit en mycket kändis gillat av många.

Hon är aktiv på Instagram där hon har samlat över 100 000 följare. Hittills har hon publicerat fyra böcker: “En bok om kärlek”, “Om att älska: 90 berättelser om hjärta och smärta”, “Jag är inte perfekt tyvärr” och ”På andra sidan natten”.

Författaren är grundaren av den populära tidningen FORNI. Hon är värd för många podcasts. Den första skapades i samarbete med hennes vän Dasha Girine. Kvinnorna intervjuade olika kända influencer från internet. I privatliv har Forni ett lyckligt förhållande med Damon Foroozesh och ett barn.