reklamlänk

Innan molnen kommer Ljudbok

4.1/5

Författare: Mari Jungstedt

ljudbok

Introduktion

Innan molnen kommer är Mari Jungstedts första del i bokserien Malagasviten, en bok som utspelar sig på den spanska solkusten. Innan molnen kommer ljudbok handlar om ett mord på en kontroversiell åklagare i Spanien. Mannen var gift med en kvinna från Sverige. Han hittas död i en ravin i Ronda, en bergsby, ovanför Marbella. Den svenska lärarinnan Lisa Hagel, nyinflyttad i bergen, blir indragen i utredningen bär hon träffar änkemannen och polisen Hector Correa på en flamencokurs.

Snart inträffar åter ett mord som leder Lisa och Hector på ett historiskt spår ända tillbaka till den blodiga historien i Spanien och till generalen Franco. Innan molnen kommer ljudbok gratis läses upp av Katarina Ewerlöf. Ljudbokens längd är 7 timmar och 55 minuter.

Innan molnen kommer: Handling

Innan molnen kommer ljudbok presenterar Lisa Hagel. Hon är en medelålders kvinna som blivit dumpad av sin man efter ett långt äktenskap. Efter den plötsliga skilsmässan bestämmer sig Lisa, som är utbildad lärare, att flytta från Stockholm till Spanien. Hon har köpt ett litet hus i en mindre bergsby på solkusten där hon bestämt sig för att börja om.

Innan molnen kommer ljudbok gratis beskriver hur Lisa, som en del av sitt nya kliv, beslutar sig för att lära sig dansa flamenco. Hon deltar i en kurs i Flamenco och där möter hon änkemannen Hector Correa, också han med ett brustet hjärta i bagaget. De två kommer bra överens. Hector är polis och har fått en knepig mordutredning på sitt bord.

Mordet på den mycket kontroversiella åklagaren är ett mysterium. Han hittades död i en ravin i en bergsby på den spanska solkusten, i närheten av Marbella. Det mystiska mordet är svårt att reda ut. Mannen var gift med en kvinna från Sverige och när Hector behöver hjälp på svenska ber han Lisa om hjälp.

Innan molnen kommer ljudbok berättar om hur Hector och Lisa tillsammans börjar reda ut omständigheterna kring mordet. Snart sker ett nytt mord. Hector och Lisa dras alltmer till varandra men koncentrerar sig på att få fast den skyldige, som verkar vara en seriemördaren. Spåren leder dem långt tillbaka i Spaniens blodiga historia och till den ökände generalen Franco. Kan Hector stoppa mördaren och vad händer mellan Hector och Lisa sen?

Innan molnen kommer är en spännande deckare som innehåller allt man kan önska av en bok, relationer, brustna hjärtan, en seriemördare och historia. En klart läsvärd bok!

Om författaren: Mari Jungstedt

Författaren och journalisten Mari Jungstedt föddes i Stockholm år 1962. Jungstedt har arbetet med både radio och tv innan. Som författare debuterade hon år 2003, då med den första delen av en omfattande bokserie med kriminalkommissarien Anders Knutas och journalisten Jonas Berg i huvudrollerna. Boken hette Den du inte ser och var starten på en publikframgång.

Bokserien har i dagens datum sålts i mer än 6,5 miljoner exemplar, den har översatts tull 17 språk och blivit utgiven i 25 länder världen över samt varit grunden till 4 långfilmer som även gjorts om till en tv-serie. Jungstedt har också skrivit bokserien Gran Canaria och Malagasviten.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk