reklamlänk

Ingen ska skonas Ljudbok

4.1/5

Författare: Johan Brännström

ljudbok

Introduktion

Ingen ska skonas är den tredje delen av Johan Brännströms bokserie om Mikaela Sköld. Ingen ska skonas ljudbok handlar om Mikaela Skölds chockerande start på sitt nya jobb. Mikaela arbetar som handläggare inom polisens underrättelsetjänst och ett av hennes första uppdrag är ett hyreshus fullt av döda inneboende. Man misstänker först att dådet är gängrelaterat eftersom en kriminell tonåring setts i huset men snart tar utredningen en helt annan riktning.

Samtidigt kämpar Mikaela med dåliga relationer och också hennes tonåriga dotter Vanja råkar i dåligt sällskap. Ingen ska skonas ljudbok gratis läses upp av Gunilla Leining. Ljudbokens totala längd är 11 timmar och 3 minuter. 

Ingen ska skonas: Handling

Ingen ska skonas ljudbok fortsätter att berätta Mikaela Skölds historia. I bokseriens första och andra del arbetar Mikaela Sköld som inrikesreporter på Nyhetsbyrån. Hon har en dotter, Vanja och i bokseriens andra del Röd Signal har Mikaela och Vanja flyttat ihop med Mikaelas pojkvän Kim och hans son. Ingen ska skonas tar vid där Röd signal slutade.

Ingen ska skonas ljudbok gratis inleds med att Mikaela bytt arbete, hon arbetar numera inom polisens underrättelsetjänst som handläggare. Starten på det nya arbete blir chockartat och intensivt när man finner att hyresgästerna i ett bostadshus blivit mördade.

De första ledtrådarna leder poliserna att tro att det är frågan om ett gängrelaterat dåd, eftersom man sett en tung kriminell tonåring röra sig vid huset. Snart berättar dock vittnen att den misstänkte mördaren burit mask. Vid utredningen av huset hittar man mystiska tecken skrivna i blod. Utredningen tar sig plötsligt en helt ny och skrämmande vändning.

Ingen ska skonas ljudbok beskriver hur Mikaela inte fullt trivs på sitt nya arbete, hon upplever att ingen av hennes kollegor är pålitliga och att det pågår ett dubbelspel. Detta får henne att känna sig vilsen och ensam. Hon har det inte heller lättare på den privata fronten. Mikaela är inne i en spiral av dåliga relationer som är självdestruktiva och svåra att ta sig ur.

I boken Ingen ska skonas får läsaren också följa med Mikaelas dotter Vanjas historia. Vanja går nu på årskurs 9 och har sällskap med en kille som inte behandlar Vanja särskilt väl. Vanjas kompis Sofia har börjat köpa droger av ett gäng och snart dras både Sofia och Vanja in i ett livsfarligt spel.

Boken är oerhört spännande, en bok där ordet bladvändare verkligen framträder i sin verkliga bemärkelse.

Om författaren: Johan Brännström

Johan Brännström föddes år 1964. Brännström har blivit känd som journalist, författare, manusförfattare och som programledare. Brännström är en verkligen mångprofessionell inom media, han har arbetat som journalist på bland annat Aftonbladet och Café. Han var med och grundade filmdatabasen Filmdelta.se och fungerade som programledare för programmet Popcorn. Han driver filmmanuskurser och har sedan 2010 arbetat som redigerare på Nyhetsbyrån. Dessutom har han skrivit filmmanus.

År 2020 debuterade han som författare med spänningsromanen Feber som var första delen av bokserien om Mikaela Sköld. Bokseriens andra del Röd signal utkom 2021 och den tredje delen Ingen ska skonas publicerades år 2022.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk