I händelse av min död Ljudbok

4.1/5

Författare: Lena Philipsson

ljudbok

Introduktion

Lena Philipsson är en av Sveriges mest kända artister och kallas även Sveriges Schlagerdrottning. Hon slog igenom i Melodifestivalen år 1986 och har sedan dess gett ut mängder album och deltagit hela 10 gånger som artist i Melodifestivalen. I händelse av min död är hennes självbiografiska debutbok om sitt liv.

Philipsson har alltid varit noga med sitt privatliv så I händelse av min död ljudbok öppnar en helt ny dörr till personen bakom artisten. Boken innehåller ärliga och roliga texter om ensamhet, tid, kreativitet och om livet som artist. I händelse av min död ljudbok gratis läses upp av artisten själv. Ljudbokens längd är 5 timmar och 35 minuter lång.

I händelse av min död: Handling

Artisten Lena Philipsson debuterar som författare med sin självbiografiska bok I händelse av min död. Lena har, trots sina snart 40 år som känd artist, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. I händelse av min död ljudbok ska ändra på det och bjuder in läsaren att få en inblick i artisten Lenas privatliv.

I händelse av min död ljudbok gratis var tänkt att publiceras redan för år 2012 men den svåra skilsmässan från Odd Mollys grundare Per Holknekt satte stop för publiceringen. En tid efter att Holknekts otrohet kommit fram började Lena också lida av hjärtbesvär.

Lena beskriver hur hon mitt under en promenad i Stockholm kände ett tryck över bröstet som inte ville ge med sig. Detta visade sig vara den första gången av många till att följa. I boken beskriver Lena hur hon inte kunde gå upp på scen utan att hjärtat gjorde sig påmint. Adrenalin och nervositet gjorde symptomen värre. Nu använder Lena medicin och symptomen har lättat.

I händelse av min död ljudbok beskriver Lena som en privat person som gjort allt hon kan för att undvika rubriker, vilket inte varit lätt när man kallas Sveriges egen schlagerdrottning.

I boken öppnar Lena upp sitt privatliv och beskriver bland annat dagar och perioder när hon haft det svårt. Hon beskriver bland annat hur hon sökt tröst av socker och salt samt umgåtts med sin vän Depression. På så vis lyckades Lena verkligen med vad hon ville, att läsaren skulle å en inblick i vem hon är som människa och hur hon tänker.

Om författaren: Lena Philipsson

Artisten, låtskrivaren och programledaren Lena Philipsson föddes år 1966 i Jönköping, hon fick namnet Maria Magdalena Filipsson. Artistnamnet Lena Philipsson eller bara Lena Ph började hon använda senare under sin karriär. Lena växte upp i ett musikaliskt hem och satsade på att bli artist.

År 1986 blev Lena känd i Sverige tack vara sitt bidrag i Melodifestivalen där hon kom på andra plats. Hennes första album Kärleken är evig släpptes samma år. Efter det har Lena gjort 14 studioalbum och flera samlingsalbum. Många av hennes låtar har varit på Svensktoppen. Hon har också medverkat i melodifestivalen 14 gånger, 4 gånger som programledare och 10 gånger som artist.