reklamlänk

Hypnotisören Ljudbok

4.3/5

Författare: Lars Kepler

ljudbok

Introduktion

Hypnotisören är den första deckare i serien om Joona Linna. Boken är skriven av författarparet Alexandrar Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril som gömmer sig under pseudonymen Lars Kepler.

Serien om Joona Linna är en av de mest kända både i Sverige som i hela världen. Kommissarie Joona Linna, Saga Bauer och hypnotisören Erik Maria Bark väcker lyssnarens fantasi sedan 2009.

Den här ljudboken, Hypnotisören – Black edition utkom 2019 för att fira 10-årsjubileet med serien. Lars Kepler skrev om boken och för att visa hur mycket deras författarskapet utvecklades under tiden.

I den uppdaterade versionen av Hypnotisören ljudbok gratis kan man se hur framsteg som författarna gjorde. Många bearbetade detaljer ger boken mycket mer flyt och gör den mer intressant jämfört med dess tidigare version som fortfarande var mycket bra läsning.

Hypnotisören: Handling

Hypnotisören är den första boken i serien om Joona Linna och det gör att författarna behövde inleda karaktärer till berättelsen. Och det gjorde de alldeles bra. Man kan knappt märka när man lär känna Joona Linna och hennes kollegor.

Handlingen i Hypnotisören ljudbok börjar när kommissarien behöver hjälp med att förhöra ett svårt skadat vittne. Den personen går inte att förhöras som vanlig person så det behövs hjälp från Erik Maria Bark, titelns hypnotisör.

Grundberättelsen rör sig kring ett allvarligt brott. Någon försökte mörda hela familj som bodde rätt utanför Stockholm, i Tumba. En kvinna och hennes dotter hittas döda, men lyckligtvis en person överlever. Tyvärr pojkens tillstånd gör att man inte kan förhöra honom. Han flyter in och ut ur medvetslöshet och det ända sätt att ta fram någon information från honom är att hypnotisera pojken. Det leder till intressanta händelser.

Vad som kommer att hända när Joona Linna och Erik Maria Bark ska hypnotisera pojken? Kommer kommissarien identifiera och förövaren? Svar på dessa frågor finns i Hypnotisören ljudbok gratis.

Det som författarparet är otroligt bra på är levande dialoger och fantastiska beskrivningar som väcker fantasi på en gång. Man kan föreställa sig karaktärers omgivning utan några problem. Den bearbetade versionen är själv bättre då alla dialoger omarbetades efter 10 år. Boken har fått stil och flyt som författarna gjorde en vana vid med de ytterligare delarna i serien.

Utan tvekan är det en av bästa böcker i Loona Linna serien. Man kan inte hitta några uttråkande delar samt den är fullspäckad med den väl kända stämningen.

Om författaren: Lars Kepler

Lars Kepler är en pseudonym som används av författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. De är otroligt framgångsrika författare tack vare serien om Joona Linna.

Författarparet använder sig av pseudonym för att hylla den svenska kriminalromanförfattaren Stieg Larsson. Det var Stieg som inspirerade duon att skriva deckare.

Deras debutbok var Hypnotisören som publicerades 2009 och bearbetades 2019 för att fira 10-årsjubileet. Men som författare samlade de mycket erfarenhet innan de blev ihop. Både Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril var författare innan de började skriva under pseudonymen Lars Kepler.

Den framgångsrika serien om Joona Linna består nu av åtta böcker varav Hypnotisören och Sandmannen är utan tvekan de mest kända och mest gillade av Joonas fans.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk