Hur du stjäl en drakjuvel Ljudbok

4.8/5

Författare: Cressida Cowell

ljudbok

Introduktion

Hur du stjäl en drakjuvel skriven av Cressida Cowell är en barnbok. Det tar oss till en magisk värld av drakar och fantastiska händelser som väcker fantasin.

Boken Hur du stjäl en drakjuvel är en bas för den välkända animerade filmserien ”Draktränaren”.

Cressida Cowell ger oss det som är mest älskat i fantasyböcker. De viktiga moraliska frågorna i Hur du stjäl en drakjuvel är en utmärkt utgångspunkt för diskussion med de yngre lyssnarna.

Trots att Hur du stjäl en drakjuvel huvudsakligen riktar sig till barn, är det lika intressant och engagerande för äldre lyssnare. Det är en fantastisk familjehistoria som kan koppla samman generationer och lära om de viktigaste värdena i livet.

Hur du stjäl en drakjuvel: Handling

Historien av Hur du stjäl en drakjuvel ljudbok fokuserar på ett liv och tro av en extraordinär pojke som heter Hicke. Hans övertygelser gör honom till en utstött i sitt samhälle, men snart kommer det att visa sig vem som hade rätt.

Huvudpersonen i Hur du stjäl en drakjuvel ljudbok gratis är en son till hövding över de Håriga Huliganerna. Alla förväntar sig att Hicke kommer att vara lika modig som sin far och ersätta honom en dag. Pojken känner dock inte nödvändigtvis behovet av att vara modig och han ser inte heller ut som en hjälte.

Hans beteende leder till en träning som ska förbereda honom att bli en pirat. Men plötsligt får en oväntad händelse att ändra Hickes uppfattning om verkligheten. De fakta som han avslöjar i hemlighet får honom att förstå att de flesta grundläggande principer i samhället han lever i är felaktiga.

Hicke känner sig ensam i situationen, men det hög tid för hans mod att vakna. I bakgrunden planerar de mörka krafterna att invadera draklagret och förvärva drakjuvel.

Kommer han att ha det som krävs för att återställa freden med drakar och rädda dem från Alvin den förskräcklige?

Det förutspås att något sorgligt och hjärtskärande kan hända. Vad som ska hända? Kommer karaktärerna att hantera problemen?

Hur du stjäl en drakjuvel ljudbok gratis är en fantastisk, rörande fortsättning på berättelsen om Hicke. Den använder seriepotentialen i en ytterst intressant och engagerande stil. Det är ett måste att lyssna på om man av någon anledning inte har stött på drake-serien tidigare. De flesta älskar att återvända till den magiska och inspirerande världen.

Om författaren: Cressida Cowell

Cressida Cowell föddes den 15 april 1966. Hon är amerikansk författare till barnböcker.

Cressida är berömd tack vare barnbokserien draktränaren. Den har blivit en stor succé och bästsäljare, fram till 2015 sålde hon mer än 7 miljoner exemplar av sina böcker.

Böckerna av Draktränare serien filmatiserades av DreamWorks Animation.

Författaren har dock skrivit ett stort antal andra böcker. Fram till idag har hon publicerat över 30 böcker I Emily Brown serien, The Wizard of Once serien och den redan nämnda Draktränare serien.

För sitt arbete har hon fått många pris, men de allra viktigaste är utan tvekan 2019 Children’s Laureate, 2018 Blue Peter Book Award, 2006 Nestlé Children’s Book Prize.