reklamlänk

Hur du blir pirat Ljudbok

4.7/5

Författare: Cressida Cowell

ljudbok

Introduktion

Hur du blir pirat är en barnbok älskad av läsare runt hela världen. Dess författare är Cressida Cowell. Hennes popularitet ökade snabbt efter hon påbörjade serien Hur du tränar din drake. Sedan dess har hon släppt över 16 böcker i den serien populära drakeserien.

Boken Hur du blir pirat var publicerad första gång i 2004 och översatt till svenska 2005 under Natur Kultur Allmänlitteratur förlag. Det är den andra delen i serien och fortsättning på Hur du tränar din drake. Berättelsen är väldigt roligt med massa intressanta kontraster och lärorika moraler.

Denna ljudbok är ett utmärkt förslag för alla som gillar att lyssna på ljudbok med sina barn eller helt enkelt tycker om lätta, fantastiska historier.

Hur du blir pirat: Handling

Hur du blir pirat ljudbok handlar huvudsakligen om en ung pojke och son av hövding över Håriga Huliganerna. Det är massa traditioner och regler som de vikingarna följer som gör att det sättas stora förväntningar mot Hicke.

Hicke är huvudkaraktären i den fantastiska serien. I Hur du blir pirat ljudbok gratis ser vi hur han tvingas att gå igenom förberedelserna till den svåraste och skräckaste testet som varje pirat måste gå igenom. Men för att klara av det här uppdraget behöver han påbörja en grundläggande piratträning. Han måste lära sig många saker som fäktning till sjöss, skeppsbrott och skräckinjagande bärsärkar vrål. Kommer han klara av det? Eller ska han lösa saken på något annat sätt?

I Hur du blir pirat får bevittna hur Hicke utvecklar till en riktig hjälte så småningom. Snart visar det sig att det är inte många som någonsin fick vara så nära farliga situationer. För att bevisa att han kan vara pirat behöver han hitta en skatt. Men han är inte den enda som är ute efter skatten. Det kommer fram att hans kusin och ärkerival Snorslödder har liknande planer.

Cressida Cowell vet perfekt hur man skriver spännande, lärorika och magiska böcker. Hon ser till att hennes berättelser ska vara relativt korta för att kunna hålla lyssnare och läsare fokuserade hela vägen från början till slut. Så fort man börjar lyssna på Hur du blir pirat ljudbok gratis kan man inte sluta tills man är klar. Det är inte ofta att barnböcker är så pass beroendeframkallande.

Huvudhandlingen av Hur du blir pirat är anpassad för barn därför vissa beskrivningar kan verka ganska enkla. Ibland kan det vara störande för äldre lyssnare men å andra sidan kan man njuta med ljudboken medans man tillbringar tid med hela familj.

Om författaren: Cressida Cowell

Cressida Cowell är en brittisk författare föddes den 15 april 1966 i London. Hon är specialist på barnböcker och är känd av sin otroligt populära serien Hur du tränar din drake. Bokserien har till och med filmatiserats av DreamWorks Animation som franchise.

Hon är också författaren till två mindre populära, men lika spännande serier: Emily Brown och The Wizards of Once. De mest populära böckerna i de ovan nämnda serierna är That Rabbit Belongs to Emily Brown och The Wizard of Once: Knock Three Times.

För sina böcker har hon samlat många värdefulla priser och utmärkelser som Nestlé Children’s Book Prize 2006, Blue Peter Book Award 2018 och Children’s Laureate 2019.

Lyssna gratis på

reklamlänk

reklamlänk

reklamlänk