Hon som måste dö Ljudbok

3.9/5

Författare: David Lagercrantz

ljudbok

Introduktion

Hon som måste dö skriven av David Lagercrantz är en fortsättning och den sista, sjätte delen av Millenium-serien som var påbörjad av Stieg Larsson. Hon som måste dö ljudbok gratis är ett riktigt bra förslag för alla som gillar goda deckare. Trots att många var tveksamma om fortsättningen efter Larssons död så har den här boken fått otroligt goda recensioner av alla som tyckte om Millenium-serien.

Hon som måste dö slutar hela serien på ett spännande och engagerande sätt. Man får följa med Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander den sista gång och hjälpa dem lösa den sista gåtan. Lagercrantz lägger ut några intressanta ledtrådar i början av boken. De baseras huvudsakligen på händelser från de förra böckerna.

Hon som måste dö: Handling

Hon som måste dö ljudbok gratis börjar med att det hittas ett lik i en park. Det verkar att det var ett tragiskt dödsfall. Det tror dock inte läkaren Fredrika Nyman och tar kontakt med Mikael Blomkvist. Saken blir ännu mer intressant när de får veta att den hemlöse har hörts muttra om Sveriges försvarsminister, Johannes Forsell. Då blir det en fråga om han verkligen hade någon koppling till regeringen.

För att lösa detta fall behöver Mikael Lisbeth Salanders hjälp, men hon befinner sig i Ryssland där hon försöker en gång för alla göra upp med Camilla, sin syster. Det blir ännu en gång massa intrikata plotvridnigar och detaljerade beskrivningar som skapar den välkända Millenium-stämningen.

Kvaliteten av Hon som måste dö ljudbok skiljer sig inte i det minsta grad från vad som Stieg Larsson fick oss vana vid. Det fortfarande finns flera intressanta trådar som pågår i bakgrunden. Man får också de viktigaste ledtråden från själva början så man kan analysera de uppkommande händelserna tillsammans med Mikael.

Hon som måste dö tar till slutet alla påbörjade i de tidigare böckerna trådar och är en riktigt bra finalen för hela serien. Den håller samma nivå och utan tvekan är underhållande ljudbok att lyssna till. Hon som måste dö är lika engagerande och intressant som tidigare delar skrivna av David Lagercrantz.

Man kan falla i världen som Lagercrantz skapade och glömma om verkligheten tills man är klar med boken. Lagercrantz har lagt jättemycket tid på att göra research för den sista delen och han gjorde det rätt bra. Boken är full av utmärkta beskrivningar som gör att man kan föreställa sig världen i den minsta detaljen.

Om författaren: David Lagercrantz

David Gunnar Fransiscus Lagercrantz är svensk författare och journalist som föddes i Solna 4 september 1962.

Hans framstående verk är bland annat „Jag är Zlatan Ibrahimovic”, ”Det som inte dödar oss”, „Mannen som sökte sin skugga” och ”Hon som måste dö”. Han har fått i uppdrag av Norstedts förlagsgrupp att slutföra Millenium-serien påbörjat av Stieg Larsson.

Han har fått många priser och utmärkelser för sina verk. Bland andra har han fått Augustpriset 2012 för boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”. Hans ”Det som inte dödar oss” har valts till en av årets tre bästa deckare.

Hittills har han skrivit 13 böcker varav de flesta har blivit stora internationella succéer.
Hon som måste dö har sålts i över 100 miljoner exemplar i 47 länder.